Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bezpajumtnieks Londonā kļūst par miljonus vērta zemesgabala īpašnieku

LETA, 25.05.2007. 10:45

Kāds bezpajumtnieks Londonā ceturtdien svinēja uzvaru tiesā, kas viņam piešķīra īpašumā zemes gabalu, uz kura atrodas viņa kopš 1986.gada apdzīvotā, paštaisītā būda. Tā kā zemes gabals atrodas vienā no smalkākajiem Londonas rajoniem, bezpajumtnieks ir ticis pie miljonus vērta īpašuma.
71 gadu vecā Harija Helouza īpašumā pēc divus gadus ilgušiem tiesu darbiem ir nonācis 800 kvadrātmetru liels zemesgabals Londonas Hempsted-Hezā. Bezpajumtnieka pretinieki tiesā bija nekustamo īpašumu projekta attīstītāji, kas tur vēlējās būvēt lepnu dzīvokļu māju.

Kad būvnieki grasījās izlikt bezpajumtnieku no viņa mitekļa bijušās slimnīcas teritorijā, viņš nezaudēja dūšu, bet vērsās pēc padoma pie juristiem. Tā kā viņš 21 gadu ir netraucēti dzīvojis uz šī zemes gabala, viņam ir tiesības to pieprasīt savā īpašumā, apgalvojuši juristi.

Hepsted-Heza ir dārgs Londonas rajons, kur dzīvo bagātnieki un slavenības.

"Kāds ieminējās, ka šis īpašums varētu būt vienu miljonu [sterliņu mārciņu] (1,03 miljonu latu) vērts, citi teic, ka divus (2,06 miljonu latu). Bet uz mani šie skaitļi neatstāj lielu iespaidu - man tikai ir vajadzīga vieta, kur dzīvot," sacīja Helouzs.

"Varbūt es uzbūvēšu pats savu māju, šķiet, ka visiem visapkārt ir ārkārtīgi iepaticies būvēt mājas," ironizē bijušais bezpajumtnieks.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV