Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lielā Talka šogad norisināsies 26. aprīlī

Easyget.lv, 08.01.2014. 14:48

Līdztekus apkārtējās vides sakopšanai un labiekārtošanai, ar vadmotīvu "Tīra Latvija sākas Tavā galvā!" šogad Lielā talka atgādina, ka tīra Baltijas jūra sākas mūsu ikviena vannas istabā.

"Ir gandarījums, ka gadu no gada samazinās savākto atkritumu apjoms. Tas nozīmē, ka arvien vairāk varam pievērsties vides labiekārtošanas un apzaļumošanas darbiem, šogad arī Baltijas jūrai. Tīra Baltijas jūra sākas mūsu ikviena vannasistabā! Pavērtējot, ko mēs pa kanalizācijas caurulēm aizskalojam uz jūru, aicinām pamainīt savus ikdienas paradumus, samazinot, piemēram, sadzīves ķīmijas lietošanas apjomus. Mazie ikdienas darbiņi, dara lielas lietas!" aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Gatavojoties šī gada talkai, ar organizatoriem tikās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, lai kā Lielās Talkas patrons sniegtu savu redzējumu un pārrunātu talkas norises plānus un ieceres. Valsts prezidents pauda gatavību piedalīties šī gada talkas darbos un izteica atbalstu pēdējo gadu laikā aizsāktajai virzībai uz labiekārtošanu, apzaļumošanu un vides uzkopšanu, arvien samazinoties atkritumu vākšanas apjomiem.

Gadu no gada plašumā vēršas arī Lielās Talkas Pagalmu sakopšanas kustība, kas noris jau ceturto reizi, un iedzīvotāji aktīvi iesaistās savu pagalmu labiekārtošanā. Jau pērn rudenī izsludinātajā konkursā pagalmu labiekārtošanai saņemti 18 pieteikumi, no kuriem jau izraudzīti trīs uzvarētāji. Pēc aktīva darba vairāku mēnešu garumā, jau aprīlī šie pagalmi pārvērtīsies, pateicoties Lielā Talka un "Rīga 2014" organizatoriskajam un finansiālajam atbalstam, kā arī pašu iedzīvotāju iniciatīvai un līdzdalībai darbos.

Lielā Talka aicina ikvienu līdz 2018. gadam - Latvijas 100.dzimšanas dienai - padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV