Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Laikmetīgās mākslas centrs kim? aicina uz Filosofa Ārona Šustera lekciju

Easyget.lv, 31.01.2014. 15:46

8. februārī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas " Gaidot... (Kādas idejas arheoloģija)" ietvaros lekciju sniegs filosofs Ārons Šusters.
Laikmetīgās mākslas centrs kim? aicina uz Filosofa Ārona Šustera lekciju

Amerikāņu filosofa Ārona Šustera (Aaron Shchuster) lasījuma "Nāve bija Pirmā: Spinoza, Freids, Lakāns" pamatā ir viena no mūsdienu nozīmīgākā filozofijas sacerējuma - nīderlandiešu filozofa Benedikta Spinozas darba "Ētika" - aktualizēšana, vizualizēšana un pārkārtošana. Pasākumu ievadīs Aināra Kamoliņa publiska runa, kuras centrā būs melanholijas jēdziens un tā būs praktiska demonstrācija Benedikta Spinozas Ētikas teksta formas destrukcijai, kas uzrādīs, kā formāli mainot šī jēdziena attiecības ar citām Ētikas daļām, ir iespējams veidot jaunu jēgu.


Pasākumu pavadīs publikācijas “Dienasgrāmatas: Spinozas poētika” atvēršana un Oļas Vasiļjevas veidotu plakātu skate Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenās ēkas skatlogos Elizabetes ielā (7.februāris - 8.marts). Projekta ietvaros kim? Laikmetīgās mākslas centrā tiek veidota Aditja Mandajama (Aditya Mandayam) izstāde “Zoon in A Zoot-Suit” (7.februāris – 16.marts).

Lasījuma tiešraide būs vērojama kultūras portālā www.riga2014.org
Pasākums norisināsies latviešu un angļu valodās.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV