Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Izziņo mūzikas skolas, kuras tiks atbalstītas labdarības akcijā

Easyget.lv, 04.02.2014. 13:42

Līdz š. g. 16. martam tirdzniecības parkā Alfa noritēs labdarības akcija ar mērķi atbalstīt Latvijas mūzikas skolas. T/p Alfa kopā ar Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons un Mārtiņa Freimaņa fondu aicina ikvienu, kam ir tāda iespēja, ziedot naudu, lietotus vai jaunus mūzikas instrumentus, nošu grāmatas un citus mācību materiālus.

 

T/p Alfa vadītāja Liene Apine: ‘'Projekta mērķis ir palīdzēt projektā iesaistītajām mūzikas skolām nodrošināt to vajadzības audzēkņu izglītošanai, iesaistot sabiedrību. Šī gada sākumā aicinājām ikvienu Latvijas mūzikas skolu iesaistīties akcijā, sūtot pieteikumus ar izklāstu, kas visvairāk ir nepieciešams konkrētajai mūzikas skolai. Atsaucība bija liela, kopumā konkursam bija iesniegts 41 pieteikums, no kuriem žūrijas komisija izvēlējās trīs. Visi pieteikumi bija pamatoti, tādēļ izvēlēties trīs skolas bija sarežģīti. Stāsti par skolu un audzēkņu vajadzībām bija emocionāli un aizkustinoši, tādēļ t/p Alfa papildus nolēma piešķirt savu simpātijas balvu kādai Pāvilsotas mūzikas skolas absolventei, kurai šobrīd nav iepējas iegādāties trompeti, lai turpinātu attīstīt savu talantu, taču meitene joprojām cer savu dzīvi saistīt ar mūziku. Turklāt Latvijā nav daudz sieviešu, kas spēlē šo instrumentu, tādēļ ļoti ceram, ka mūsu atbalsts palīdzēs piepildīt meitenei sapni par trompetes spēli.’'

Akcijā tiks atbalstītas 3 mūzikas skolas, kurām šī palīdzība ir īpaši svarīga:

Varakļānu mūzikas un mākslas skola, kurā mācās 130 skolēnu, tai ir izveidojusies vieksmīga sadarbība ar novada skolām. Šīs mūzikas skolas audzēkņi daudz koncertē un piedalās konkursos gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Plānota sadarbība ar Lietuvas un Igaunijas mūzikas skolām. Skolai visvairāk nepieciešams: klavieres, nošu pultis un nošu mteriāli.

Emīla Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola, kurā audzēkņu skaits ir 331, no tiem 24 apgūst sitaminstrumentus, bet sitaminstrumentu klasē nav iespējas nopirkt vai izīrēt visus vajadzīgos mūzikas rīkus, jo jāapgūst vairāki. Ja nepalielināsies sitamo mūzikas instrumentu skaits, tad nākamajā gadā nebūs iespējams uzņemt jaunus audzēkņus. Skolai nepieciešami: divi bungu komplekti, marimba, ksilofons.

Kārļa Kažociņa Madlienas mūzikas un mākslas skolā mācās 110 skolēnu, tā ir vieta, uz kuru bērni brauc, kā paši saka, no viensētām un mežiem, ar mērķi socializēties ar vienaudžiem. Mūzikas skolā mācās ļoti talantīgs akordeonists, kurš sevi pierādījis arī dažādos konkursos. Viņš Jāzepam Vītolam 150. gadadienā veltījis tautasdziesmas apdari, kas nu kļuvusi par Valmieras Mūzikas skolas kora neatņemamu repertuāra sastāvdaļu, taču audzēknim nav sava akordeona. Skolai nepieciešams: 120 basu akordeons ar baritoniem, 1/8 vijole, 4/4 vijole, flauta, baritona saksofons.

Piedalīties t/p Alfa rīkotajā labdarības akcijā iespējams no 2014. gada 3. februāra līdz 16. martam. Ziedošanai paredzētos mūzikas instrumentus un notis akcijas atbalstītāji aicināti nogādāt t/p Alfa (Brīvības gatve 372) informācijas centrā. Pēc akcijas noslēguma mūzikas instrumenti un notis tiks nogādāti projektā iesaistītajās mūzikas skolās. Ziedotāju ērtībai Mārtiņa Freimaņa fondam ir atvērts ziedojumu tālrunis. Zvanot uz numuru 90006481, iespējams ziedot 1,42 EUR. Tāpat iespējams ziedojumus pārskaitīt uz Mārtiņa Freimaņa fonda kontu - LV57HABA0551030362513, reģ. nr. - 40008173605. Ziedojuma mērķī jānorāda: ATBALSTS MŪZIKAS SKOLĀM. Ir iespēja norādīt arī kurai konkrētai mūzikas skolai veltīts ziedojums.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV