Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lietu otrā dzīve krāmu tirdziņā!

Easyget.lv, 05.02.2014. 11:51

Pavasarim tuvojoties, ir laiks izrevidēt skapjus, patrepes, istabaugšas un tālākos dzīvokļa stūrus, jo 1. martā norisināsies pirmais Avotu ielas krāmu tirdziņš šajā sezonā, kur katram rīdziniekam būs iespēja izpārdot lieko, gadu gaitā uzkrāto mantību vai par demokrātiskām cenām iegādāties dažādas sadzīvē nepieciešamas lietas.

Kamēr Rietumeiropā šādi tirdziņi iemantojuši lielu popularitāti, drosmīgākais savu mantu izpārdošanas veids, ko pieļauj mūsu latviskā mentalitāte, ir dažādu sludinājumu portālu izmantošana internetā, kas, protams, ir teicama metode, taču tirgus diena  - šai norisei ir pavisam cita garša.

Tas nenoliedzami prasa drosmi – savākt savas personīgās mantas un iznest tās svešu cilvēku apskatei, noteikt cenu, nereti novērtējot lietas, kas bijušas blakus gadiem, un redzēt, kā tās dodas prom jau jauna īpašnieka rokās, taču pieredze, kas iegūstama šādā veidā, ir pozitīva, par ko liecina arvien atkārtoti pieteikumi no dalībniekiem, kas savulaik krāmu tirgū startējuši pirmo reizi. 

Katrs dalībnieks uz tirgus dienu dodas ar savu motivāciju – vienam tā ir iespēja dot mantām otro dzīvi, citam – vēlme atbrīvoties no liekajām lietām, iegūstot papildinājumu savā ikmēneša budžetā. Taču vispiemērotākā attieksme, dodoties uz krāmu tirgu, ir uztvert šo dienu kā svētkus un atpūtu, jo tirgotāji, dienu pavadot kopā, iepazīstas un sadraudzējas, apmeklētāji ierodas labā noskaņojumā ar draugiem un ģimenēm, lūkojot pēc nedaudz eksotiska piedzīvojuma un kāda vērtīga guvuma.

Līdz šī gada 25. februārim tiek gaidīti pieteikumi 1. marta tirdziņam, kuram ziema laikā pajumti dod koka ēku renovācijas centrs „Koka Rīga”. Pieteikties iespējams, rakstot uz e-pasta adresi avotuiela@gmail.com  vai aizpildot anketu internetā http://avotuielasapkaime.blogspot.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV