Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Skolēni, ģimenes un draugu grupas aicinātas pieteikties kartupeļa audzēšanas spēlei

Easyget.lv, 05.02.2014. 12:14

No 3.februāra līdz 3.martam www.kartupelis.lv norisinās kartupeļu rezervēšana spēlei „Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata”, kuras ietvaros būs iespējams izbaudīt kartupeļa audzēšanas prieku un dalīties tajā ar ģimeni un draugiem.
Skolēni, ģimenes un draugu grupas aicinātas pieteikties kartupeļa audzēšanas spēlei

Spēle ir domāta 1.- 4.klašu skolēniem, draugu grupām un ģimenēm - tā ļaus iepazīt klātienē gan kartupeļa audzēšanas prieku, gan apgūt virtuālo instrumentu izmantošanu un pieklājīgu uzvedību interneta vidē, veidojot kopīgu drauga Kartupeļa virtuālo dienasgrāmatu. Piesakoties spēlei, komandai/ģimenei tiks rezervēts viens kartupelis podā. Kopīgi sadarbojoties, vasaras laikā, no 8.maija līdz 7.septembrim, būs jāizaudzē jaunā raža.

Spēle „Draugs podā vai Kartupeļu dienasgrāmata” ir daļa no projekta „Kartupeļu opera” un ietilpst Rīga 2014 programmas tematiskajā līnijā Izdzīvošanas komplekts. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekts apvienos sevī iespēju izaudzēt podā savu kartupeli, uzzināt daudz jauna par mūsu otro maizi interneta vietnē www.kartupelis.lv, iemācīties labas uzvedības principus virtuālajā vidē, piedaloties interaktīvā spēlē, kā arī redzēt krāšņu uzvedumu par piedzīvojumiem pilno Kartupelēna un viņa ģimenes ceļojumu no Brazīlijas Andu kalniem līdz pat Kurzemes hercogistei. Pirmizrāde iestudējumam Latvijas Nacionālajā teātrī - 2014.gada 24.oktobrī.

Pieteikties spēlei un rezervēt kartupeli iespējams līdz 3.martam, spēles nolikums atrodams www.kartupelis.lv.

Stāsta projekta vadītāja Inese Beķere: „Izdzīvošanai šobrīd ir vairākas nozīmes: viena tradicionālā – nenomirt badā. Otra – mūsdienīgā – dzīve notiek virtuālajā vidē – kā sevi nepazaudēt tur.

Mūsu bērni ir piedzimuši ar internetu šūpulī, viņam tas ir tikpat dabisks, kā televizors mums, viņu vecākiem. Mēs ticam, ka drīz iestāsies līdzsvars – mēs mācēsim sadalīt sevi starp dzīvi reālo un virtuālo ļoti veiksmīgi. Tāpēc Rīga 2014 programmas ietvaros mēs piedāvājam mūsu jaunajiem līdzpilsoņiem sākt trenēties to darīt – saprast, cik patīkami ir saņemt sava darba augļus un kā vislabāk sevi citiem parādīt – tā, lai rodas laiks aprunāties. Kartupeļi ar augstu šķirnes tīrību jau tiek gatavoti savai jaunajai dzīvei, par to rūpējas projekta krusttēvs Andrejs Hansons un Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienība.”

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV