Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Divkāršojies Nacionālās bibliotēkas portāla „periodika.lv” apmeklējuma skaits

Easyget.lv, 07.02.2014. 09:48

Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas (LNDB) periodisko izdevumu resursa „periodika.lv” kopējā apmeklējuma statistika 2013. gadā sasniegusi teju 169 tūkstošus apskates reižu. 
Divkāršojies Nacionālās bibliotēkas portāla „periodika.lv” apmeklējuma skaits

Salīdzinot – 2012. gadā šis rādītājs pietuvojies 75 tūkstošu atzīmei. Arī portāla unikālo skatījumu skaits gada griezumā ir pieaudzis vairāk nekā uz pusi – no 23 līdz 50 tūkstošiem.

Ievērojamais vietnes apmeklējuma pieaugums ir saistāms ar tās pastāvīgo lietotāju grupas nostabilizēšanos, kā arī īstenotajām jaunu lasītāju piesaistes aktivitātēm interneta vidē. Vienlaikus 2013. gadā Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) organizējusi vairāk nekā 10 apmācību seminārus reģionu bibliotekāriem un vēstures skolotājiem, šādi veicinot digitālās bibliotēkas resursu un to izmantošanas integrēšanu mācību procesā gan vispārējā, gan augstākajā izglītībā.

Laika gaitā LNB periodisko izdevumu digitālo krātuvi iecerēts pilnveidot, digitalizējot visu apzināto nacionālās periodikas krājumu. Elektroniskos materiālus plānots iesaistīt arī tekstu korpusu veidošanas projektos, kas ļautu šos tekstus izmantot vēl daudzveidīgāk – piemēram, valodas pētījumiem un automātiskās tulkošanas rīku veidošanai.
Tāpat turpināsies periodikas portāla meklētāja pilnveidošana.

Nozīmīgs vietnes „periodika.lv” satura papildinājums gaidāms šā gada beigās, kad noslēgsies trīs gadu darbs pie Eiropas laikrakstu pārlūka. Teju pusmiljons projektā „Europeana Newspapers” digitalizēto Latvijas laikrakstu lappušu ir jau iekļautas Eiropas Bibliotēkas (TEL, The European Library) izstrādātajā Eiropas laikrakstu portālā, kas vienkopus sniegs piekļuvi Eiropas un citu pasaules valstu digitalizēto periodisko izdevumu saturam – kopumā 18 miljoniem lappušu. Starp šie laikrakstiem, kas papildinās „periodika.lv” krājumu, ir tādi lasītāju ļoti pieprasīti izdevumi kā „Baltijas Vēstnesis”, „Brīvā Zeme”, „Jaunākās Ziņas”, un „Latvijas PSR Augstākās Padomes prezidija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV