Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šonedēļ – Pasaules radio diena 2014

Easyget.lv, 10.02.2014. 14:09

UNESCO katru gadu 13. februārī aicina svinēt Pasaules radio dienu. Tās mērķis ir atgādināt sabiedrībai radio īpašo nozīmi informācijas pieejamības nodrošināšanā.
Šonedēļ – Pasaules radio diena 2014

Šogad UNESCO Pasaules radio dienā aicina pievērsties dzimumu līdztiesībai un sieviešu iespējām izpausties, pateicoties tieši radio. UNESCO dalībvalstis aicinātas izcelt personības, kurām bijusi nozīmīga loma radio attīstībā, kuras bijušas iedvesmas avots vai devušas ieguldījumu sabiedrības viedokļa pārstāvībā.

13. februāris kā Pasaules radio dienas datums izvēlēts tāpēc, ka šajā dienā 1946. gadā tika dibināts Apvienoto Nāciju radio.

Tieši radio, turpinot pielāgoties digitālā laikmeta prasībām, joprojām ir medijs, kas var sasniegt visplašāko auditoriju gan tradicionālā formātā, gan caur mūsdienu tehnoloģiskajām formām un ierīcēm. Radio savā attīstībā visciešāk seko informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstībai, nodrošinot to, ka sabiedrībai informācija ir pieejama neierobežoti.

Radio ir medijs, kas sasniedz visplašākās publikas visā pasaulē, un jauno tehnoloģiju laikmetā tas ir visplašāk pieejamais medijs, iespaidīgs komunikācijas instruments. Tas ir salīdzinoši lēts informācijas iegūšanas līdzeklis, kas īpaši piemērots ne tikai valsts mērogā, bet arī atsevišķām nošķirtām kopienām.

Kopš pirmā raidījuma pirms vairāk nekā 100 gadiem radio arvien pierādījis sevi kā spēcīgs informācijas avots, kas spēj mobilizēt vai novērst vai tieši pretēji – veicināt sociālas, politiskas un ekonomiskas pārmaiņas un noteikt prioritātes sabiedrības ikdienā. Īpaša nozīme tieši radio kā medijam ir ārkārtējās situācijās, piemēram, dabas katastrofās. Ar tā palīdzību iespējams sasniegt visattālākos nostūrus un mobilizēt cilvēkus katastrofu novēršanai vai iespējamo seku samazināšanai. Radio ir piemērotākā platforma vārda brīvības izpausmēm, savstarpējās cieņas un daudzkultūru izpratnes veicināšanai.

Foto: Šonedēļ – Pasaules radio diena 2014. Foto (c) Fernando Candeias

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV