Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kastēns: Latvijas iedzīvotāju aizplūšanu uz ārvalstīm jāmazina ar reģionu attīstību

LETA, 26.05.2007. 11:25

Lai mazinātu Latvijas iedzīvotāju aizplūšanu uz ārvalstīm, valdībai ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu palīdzību jāsekmē reģionu attīstība, uzskata integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns (LPP/LC).
Kastēns: Latvijas iedzīvotāju aizplūšanu uz ārvalstīm jāmazina ar reģionu attīstību
Cilvēku lēmums palikt dzimtenē vai doties uz ārvalstīm atkarīgs no valsts politikas, ekonomiskās augšupejas, inflācijas pazemināšanas, kā arī no katra cilvēka vēlmes palikt dzimtenē un meklēt labākas izglītības un darba iespējas Latvijā, aģentūrai LETA sacīja Kastēns.

Ministrs domā, ka daļa to iedzīvotāju, kuri uz ārvalstīm aizbrauks studēt vai strādāt, pēc kāda laika tomēr atgriezīsies.

Jau ziņots, ka Baltijas asamblejas (BA) konferencē "Cilvēkresursu attīstība darbaspēka migrācijas apstākļos" BA Sociālo lietu komisijas vadītāja Silva Bendrāte pauda viedokli, ka aptuveni 200 000 cilvēku tuvāko desmit gadu laikā varētu pamest Latviju, lai dotos strādāt uz ārvalstīm.

"Minētais iespējamo aizbraucēju skaitlis - 200 tūkstoši - ir iespaidīgs, domāju, ka pietiekami liela daļa tomēr neaizbrauks, jo apzināsies, ka arī Latvijā ir lieliskas iespējas iegūt izglītību, darbu un justies valstij vajadzīgam,'' teica Kastēns.

Pētījumi liecina, ka turpmāk katru gadu no Latvijas emigrēs apmēram 10 000-16 000 iedzīvotāju, aģentūru LETA iepriekš informēja Saeimas Preses dienestā.

Latvijas pārstāvji BA konferencē stāstīja, ka aptuveni 86 000 Latvijas iedzīvotāju darba vai studiju nolūkā atrodas Eiropas Savienības vai citās valstīs.

Īrijā strādājošo Latvijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti liecina, ka apmēram 10% Latvijā vairāk neatgriezīsies, 80% aptaujāto apsver iespēju atgriezties, bet 10% atzinuši, ka Latvijā noteikti atgriezīsies.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV