Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Daugavpils Universitātē sesto gadu pasniegs Gada Balvas

Easyget.lv, 11.03.2014. 11:28

18. martā plkst.18:00 Daugavpils teātrī tiks sumināti un apbalvoti labākie Daugavpils Universitātes darbinieki un studenti par 2013. gadā veikto ieguldījumu universitātes attīstībā un popularizēšanā.

Sesto reizi Daugavpils Universitāte rīkos zināšanu un mūžīgās jaunības simbola - Hepserīdu zelta ābolu - Daugavpils Universitātes Gada balvas zinātnē un Studentu padomes Gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Līdz 10.martam tika pieteikti 82 pretendenti nominācijām:

  • Gada students;
  • Gada mācībspēks;
  • Gada struktūrvienība (akadēmiskā/ administratīvā);
  • Gada sasniegums;
  • Gada darbinieks;
  • Gada labvēlis;
  • ar priekšlikumiem: „Gada ...”.

Pēc anketu apkopošanas īpaši izveidota komisija, pārstāvji no katras Daugavpils Universitātes fakultātes un no Studentu padomes, izvēlēsies uzvarētāju katrā nominācijā, izvērtējot nominētā sasniegumus aizvadītajā gadā.

Daugavpils Universitātes Senāta sēdē, kas notika 3.martā, tika apstiprināti "DU Gada balvas zinātnē 2013" un "DU Gada balva jaunajam zinātniekam 2013" saņēmēji. Pretendentu izvērtēšanu veica Daugavpils Universitātes Zinātnes padomes izveidota ekspertu komisija septiņu cilvēku sastāvā, tai skaitā pa 3 Latvijas Zinātnes Padomes atzītajiem ekspertiem katrā no minētajām zinātņu grupām.

"DU Gada balvu zinātnē 2013" saņem:

  • humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā Humanitārās fakultātes Komparatīvistikas institūta asociētā profesore, Dr.philol. Jeļena Koroļova par nozīmīgiem pētījumiem lingvistikas un dialektoloģijas jomā un Daugavpils Universitātes vecticības izpētes skolas veidošanu
  • dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Matemātikas katedras profesors, Dr.habil.math. Felikss Sadirbajevs par nozīmīgiem pētījumiem parasto diferenciālvienādojumu kvalitatīvās teorijas jomā un Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanu.

"DU Gada balvu jaunajam zinātniekam 2013" saņem:

  • humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo pētījumu institūta pētniece, Dr.psych. Margarita Ņesterova par nozīmīgu pētījumu veikšanu sociālās psiholoģijas jomā un aktīvu iesaistīšanos Daugavpils Universitātes zinātnisko pasākumu organizēšanā
  • dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Sistemātiskās bioloģijas institūta vadošā pētniece, PhD Tatjana Krama par izciliem zinātniskajiem sasniegumiem ekoloģiskās imunoloģijas jomā un ieguldījumu Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanā.

Ik gadu Daugavpils Universitātes Gada balvas pasniegšanas ceremonija tiek veltīta noteiktai tematikai. Pirms gada tā bija veltīta paradīzes pasaulei, bet šogad būs saules tēma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV