Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nelāgā omā pamodies Rīgas Zoodārza murkšķis

Easyget.lv, 14.03.2014. 16:55

Piektdien no ziemas miega pamodies Rīgas Zooloģiskā dārza murkšķis, un, pēc zoodārza darbinieku novērojumiem, dzīvnieks pavasari sveicis pikts un novājējis.
Nelāgā omā pamodies Rīgas Zoodārza murkšķis

Rīgas Zoodārza baibaks (stepes murkšķis) bijis pacietīgs - kā oktobrī ieritinājās salmu migā, tā nogulēja līdz pat šai dienai.

"Kad dzīvnieku kopēji, šorīt noklausījušies laika ziņas par brīvdienās gaidāmo puteni, devās barot plašo dzīvnieku pulku, viņus spalgiem brēcieniem sveica varen pikts, samiegojies un gauži novājējis murkšķis. Viņu, protams, var saprast, jo piecus mēnešus neēdot, pilnībā zaudētas sugai raksturīgās patīkami apaļīgās ķermeņa formas," stāsta Rīgas Zoo pārstāvji.

Stepes murkšķi jeb baibaki savvaļā sastopami Dienvidkrievijas un Kazahijas stepē, kur ziemas ir visai skarbas un ziemas guļā nākas pavadīt pat pusi gada. Savulaik Latvijā baibaki tika atzīti par perspektīviem mājdzīvniekiem gaļas un ādas ieguvei, taču netika ņemts vērā tas, ka, kamēr baibaks guļ ziemas miegā, tas ne tikai neaug, bet pat zaudē trešdaļu svara.

Rīgas Zoodārzs savu baibaku pirms diviem gadiem atveda no Alsungas, no vienīgās šo dzīvnieku audzētavas Latvijā. Diemžēl piktais grauzējs joprojām tā arī palicis bez vārda. Lai labotu šo nepiedodamo kļūdu, Rīgas zoodārza profilā Draugiem.lv tiek izsludināts konkurss par piemērotāko murkšķa vārdu. Uzvarētāju gaida piedalīšanās vārda došanas svinībās un grāmata par zoodārza vēsturi.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV