Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Eksperti: iedzīvotāju optimisms pieklusis

Easyget.lv, 25.03.2014. 09:27

Iepriekšējā mēnesī vērotais iedzīvotāju optimisms atkal sācis pieklust, - respondenti kritiskāk vērtējuši lielāko daļu ar valsts un ekonomikas attīstību saistīto indikatoru, liecina jaunākā „DNB Latvijas barometra” pētījuma rezultāti.

Pētījuma rezultāti liecina, ka šomēnes salīdzinoši kritiskāk nekā iepriekš iedzīvotāji vērtējuši Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņas - tā vērtējuma indekss samazinājies par sešiem punktiem. Pasliktinājies arī vērtējums kopējās situācijas attīstībai valstī un valdības darbam, abiem indeksiem samazinoties par pieciem punktiem. Jānorāda, ka pagājušajā mēnesī tieši valdības darba vērtējums piedzīvoja straujāko kāpumu. Turklāt, lai gan kopumā vērtējums par ģimenes materiālo stāvokli un iespējām atrast labu darbu Latvijā palicis nemainīgs, tas nav arī uzlabojies. Kā liecina pētījuma rezultāti, šomēnes iedzīvotāji ģimenes materiālo stāvokli nedaudz biežāk nekā iepriekš vērtējuši kā viduvēju (54%), bet iespējas atrast labu darbu Latvijā vēl joprojām tiek vērtētas kā sliktas (69%).

„DNB Latvijas barometrs” ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV