Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Arī šogad Latvijas ielu bedrēs uzziedēs atraitnītes

Easyget.lv, 28.03.2014. 09:21

1. aprīlī 16 Latvijas pilsētās ielu bedres pārvērtīsies ziedošu puķu dobēs.
Arī šogad Latvijas ielu bedrēs uzziedēs atraitnītes

Šogad, ātrāk kā citus gadus, izkusušais sniegs mūsu acīm ir atsedzis Latvijas bedrainās ielas. Tās dažviet kļuvušas tik dramatiskas, ka ik dienu bojā omu ne vienam vien satiksmes dalībniekam. Lai pievērstu uzmanību bedrainajām ielām un brīdinātu satiksmes dalībniekus par bedrēm, trešo gadu optikas salonu Metropole kolektīvs 16 Latvijas pilsētās ļaus laikus pamanīt pilsētu ielu bedres, 1.aprīlī atraktīvā veidā pārveidojot tās par savdabīgām puķu dobēm ar ziedošām atraitnītēm. Pilsētu ielu izgreznošana Latvijas reģionos notiks 1.aprīlī rīta agrumā, savukārt galvaspilsētas ceļi ar pavasarīgajām puķēm sāks greznoti no plkst. 11:00.

Jau tradicionāli par bedres atrašanās vietu ikvienu satiksmes dalībnieku brīdinās ziedošo atraitnīšu „dobe”, kas būs ierīkota bedrē, kā arī brīdinošā zīme „Redzi? Bedre!”. „Ziedošais brīdinājums” ļaus laikus pamanīt nedrošo ceļa posmu, lai saudzētu kā sevi, tā savus spēkratus, un reizē būs pavasarīgs iepriecinājums ikviena satiksmes dalībnieka acīm.

Ziedošajā akcijā aicināts iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, piemēram, izrotājot daudzdzīvokļu māju pagalmus.
1. aprīlī atraitnīšu stādīšana notiks Rīgas, Liepājas, Jelgavas, Tukuma, Jūrmalas, Ogres, Olaines, Ķekavas, Cēsu, Siguldas, Alūksnes, Jēkabpils, Preiļu, Rēzeknes, Daugavpils un Ludzas ielu bedrēs.

Foto: 2013.gada atraitnīšu stādīšanas Rīgas ielu bedrēs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV