Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Turpmāko gadu Latvijas Studentu apvienību vadīs Kirils Solovjovs

Easyget.lv, 31.03.2014. 14:57

Sestdien, 29. martā, augstskolā RISEBA norisinājās 19. Latvijas Studentu apvienības Kongress, kurā piedalījās vairāk nekā 150 studentu pārstāvji no visas Latvijas. Kongress ir LSA augstākā lēmējinstitūcija, kas sanāk reizi gadā, lai ievēlētu apvienības prezidentu un apstiprinātu organizācijas budžetu un vadlīnijas.

Kongresa delegātu balsu vairākums lēma, ka Latvijas Studentu apvienību turpmāko gadu vadīs Latvijas Universitātes students Kirils Solovjovs, kurš bija arī vienīgais kandidāts uz prezidenta amatu LSA.

Līdz šim LSA vadīja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) students Mikus Dubickis, kurš atzina, ka ir gandarīts par gada laikā paveiktajiem darbiem un novēlēja nākamajam prezidentam veiksmīgu un produktīvu darbu.

Uzrunas klātesošajiem teica arī Eiropas parlamenta deputāte Inese Vaidere, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Linda Medene, Saeimas deputāte Inga Vanaga, LIZDA pārstāve Ilze Trapenciere, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Latvijas jauno zinātnieku apvienības pārstāvis Egils Stalidzāns, RTU rektors Leonīds Ribickis, kā arī augstskolas RISEBA vadības un Studējošo pašpārvaldes pārstāvji.

Kongresā ievēlēta arī LSA Revīzijas komisija, kas uzraudzīs apvienības darbību nākamajā gadā. Komisijas sastāvā darbosies Mārtiņš Šmits (Rīgas Stradiņa universitāte), Kaspars Salenieks (RTU), Aivars Šāblis (LU), Edvards Ratnieks (LU) un Inga Tomkoviča (EKA). Tika apstiprināts arī LSA budžets, nākamā darbības gada vadlīnijas un grozījumi organizācijas Statūtos.

LSA jaunās valdes vēlēšanas notiks 12. aprīlī, pulksten 11.00, Rīgas Stradiņa universitātē (Dzirciema ielā 16).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV