Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kalnciema kvartālā sestdien gaidāma Putnu diena

Easyget.lv, 02.04.2014. 12:17

5. aprīlī Kalnciema kvartālā zemnieku un amatnieku tirdziņa ietvaros norisināsies “Putnu diena”, kurā apmeklētājiem būs iespēja veidot būrīšus strazdiem un zīlītēm, informē Una Meiberga, Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja.
Kalnciema kvartālā sestdien gaidāma Putnu diena

Otro gadu Kalnciema kvartāla restauratori aicina veidot putnu būrus, lai putniem vieglāk ligzdot. Šogad varēs veidot strazdu un zīlīšu būrīšus līdzņemšanai un piekarināt tos piemājas kokos. Būrīšu izveidei nepieciešamos materiālus būs sarūpējusi Kalnciema kvartāla restauratoru komanda un par putnu ikdienu stāstīs Latvijas Pūču izpētes biedrības dibinātāji un biedri, kā arī dabas tūrisma aģentūras "Dabas tūres" gidi.

Brūnajā mājā tiks demonstrēta filma "Pieci stāsti par dabu".

Kalnciema kvartāls vairāk nekā 10 gadus darbojas koka māju restaurācijas un atjaunošanas jomā, domājot par ilgtermiņa dzīvesveidu, šoreiz pie koka mājām tiks strazdu un zīlīšu ģimenes.

Tirdziņā varēs iepazīties ar dažādu mājputnu olām, kurās varēs gan apskatīt, gan iegādāties. Kā jau ik nedēļu būs pieejama zemnieku un amatnieku produkcija un svaigas maltītes no restorāniem „EcoCatering” un „Vincents”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV