Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Limbažu novadā gatavojas Lieldienām

Easyget.lv, 09.04.2014. 11:28

Nākamnedēļ Limbažu pilsētā un novadā sāks izvietot Lieldienu dekorācijas, kas tapušas Limbažu Profesionālās vidusskolas darbnīcā pēc mākslinieces Intas Brikmanes skicēm. 

Rotājumus – Lieldienu olas un zaķus - krāsoja un apgleznoja Limbažu mākslas skolas audzēkņi un māksliniece.

Finierī veidotas Lieldienu olu un zaķu figūras tiks izvietotas vairākās vietās pilsētā, ko māksliniece zīmējusi pēc Alberta Kronenberga bērnu grāmatu ilustrācijām. Lieldienu rotājumi limbažniekus un pilsētas viesus priecēs Vienības parkā, Mazajā parciņā, Baumaņu Kārļa laukumā, pie Bērnu un jauniešu centra, Limbažu muzeja, autoostas un skvēriņā pie Zāles un Jaunās ielas krustojuma. Pilsētā plānots novietot arī vairākas šūpoles - Vienības parkā, pie Limbažu muzeja un Bērnu un jauniešu centra.

Pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Mārīte Saulīte ir gandarīta gan par mākslinieces ideju Lieldienu rotājumos izmantot visiem tik mīļos un sirsnīgos Kronenberga zīmētos pasaku tēlus, gan Limbažu Profesionālās vidusskolas meistaru un skolēnu rūpīgo darbu, kā arī Limbažu mākslas skolas audzēkņu veikumu. "Šī sadarbība mums ir izdevusies lieliska, noteikti to turpināsim," norāda Saulīte.

Profesionālās vidusskolas meistari Andris Vimba un Andris Ķezbers pastāstīja, ka svētku dekorācijas izgatavoja 1.kursa audzēkņi - būvizstrādes galdnieki. "Darbs bija apjomīgs, zēni cītīgi strādāja vairākas nedēļas, bet pēc labi padarīta darba puiši izjūt gandarījumu, ka tieši viņi veidojuši rotājumus pilsētai un novadam," uzsver Vimba.

Jau nākamajā nedēļas nogalē gan pilsētā, gan pagastos notiks vairāki Lieldienu pasākumi. Svētdien, 20.aprīlī, plkst. 11.00 Vienibas parkā notiks lielā šūpošanās, bet plkst.12.00 pie muzeja varēs krāsot un ripināt olas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV