Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

4.maiju Rēzeknē svinēs sportiskā un kulturālā garā

Easyget.lv, 15.04.2014. 17:03

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu 4.maijā, Rēzeknē šogad notiks Draudzības velobrauciens un aktivitātes visai ģimenei brīvā dabā, būs arī Rēzeknes Tautas teātra pirmizrāde un svinīgs svētku koncerts.
4.maiju Rēzeknē svinēs sportiskā un kulturālā garā

Rēzeknē sporta aktivitātes ir kļuvušas par veselīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanas veidu gan ikdienā, gan svētkos – to apliecina arī šī gada Rēzeknes pusmaratona lielais dalībnieku skaits. Latvijas dzimšanas dienā par tradīciju jau ir kļuvis tautas skrējiens „Ieelpo Rēzekni!”, bet 4.maija svētkos šogad aicinām visus rēzekniešus vienoties Draudzības velobraucienā, veidojot ģimeņu, draugu, pagalma vai ielas komandas 4-8 dalībnieku sastāvā.

Draudzības velobraucienā var piedalīties gan lielie, gan mazie – ikviens, kuram velosipēds ir braukšanas kārtībā. Aicinām pieteikties velobraucienam iepriekš, nosūtot aizpildītu pieteikuma veidlapu uz e-pastu sports@rezekne.lv, bet varēs pieteikties dalībai arī svētku dienā pirms brauciena.

4.maija rītā no plkst. 9.00 Atbrīvošanas alejā 93, laukumā pie Domes sāksies dalībnieku reģistrācija Draudzības velobraucienam. Pēc svētku uzrunām un sveicieniem plkst. 10.00 pie pieminekļa „Vienoti Latvijai“, plkst. 10.15 tiks dots starts velobraucienam pa Baznīcas un Raiņa ielu līdz Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkam, kur turpināsies svētku programma.

No plkst. 10.30 līdz. 14.00 rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti iesaistīties dažādās radošās un sportiskās aktivitātēs Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a), kur būs atvērtas gan radošās darbnīcas un meistarklases, gan uzstāsies Rēzeknes jauniešu mūzikas un deju grupas. Darbosies arī amatnieku tirdziņš, kurā vārēs sevi iepriecināt ar skaistiem meistaru darinājumiem.

Turpat iepretī parkam uz Raiņa ielas no plkst. 11.15 līdz 13:30 tiks rīkotas Veiklas braukšanas sacensības (reģistrācija parkā no 10:30, pēc Draudzības velobrauciena finiša), kur aicināti piedalīties dalībnieki no 7 gadu vecuma un sacensības notiks trīs vecuma grupās: 7-10 gadi, 11-14 gadi un no 15 gadu vecuma.

Pēcpusdienā Rēzeknes Tautas teātris plkst. 15.00 Rēzeknes Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) dāvina skatītājiem pirmizrādi „Patentēts inteliģents” – Broņislava Vaļpītra komēdiju latgaliski ar dziedāšanu un dancošanu Māras Zaļaiskalns režijā „Kai Mikeļs precētīs gribēja” (ieeja uz izrādi 2,13 un 2,85 eiro).

Vakara Latgales vēstniecībā GORS plkst. 19.00 notiks svētku koncerts (ieeja bez maksas), kurā uzstāsies Andris Daņiļenko kopā ar vietējiem mūziķiem - pūšaminstrumentu orķestri „Rēzekne” un Rēzeknes bigbendu. Savukārt 5.maijā Latgales vēstniecībā GORS tiks atzīmēta rakstnieka Jāņa Klīdzēja 100-tā jubileja un plkst. 17.00 tiks demonstrēta dokumentālās filmas „Juoņa Klīdzēja dabasu puse” pirmizrāde, bet pēc tam – mākslas filma „Cilvēka bērns”.

 

Svētku programma:

4.maijā: 

9:00 – 9:45 laukumā pie Domes (Atbrīvošanas alejā 93) reģistrācija Draudzības velobraucienam
10:00 pie pieminekļa „Vienoti Latvijai” svētku sveiciens
10:15 – starts velobraucienam (distancē ar pārtraukumiem dodas dalībnieki pa komandām, distance no pieminekļa pa Baznīcas un Raiņa ielu līdz parkam)

10:30 – Finišs Kultūras un atpūtas parkā
11:00 – Draudzības velobrauciena komandu apbalvošana
10:30 – 11:00 Kultūras un atpūtas parkā dalībnieku reģistrācija veiklas braukšanas sacensībām
11:15 – 13:30 Veiklas braukšanas sacensības Raiņa ielā pretī Kultūras un atpūtas parkam
14:00 – Veiklāko braucēju apbalvošana (tiek apbalvoti veiklākie braucēji pa vecuma grupām)

11:00 – 14:00 Aktivitātes un atrakcijas visai ģimenei
Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā, Raiņa ielā 29a (ieeja bez maksas)
Radošās darbnīcas, meistarklases, kulinārijas darbnīcas, amatnieku tirdziņš, sporta aktivitāšu demonstrējumi, jauniešu grupu dziesmu un deju priekšnesumi.

14:00 Rēzeknes Tautas teātra pirmizrāde „Patentēts inteliģents”
Māras Zaļaiskalns režijā „Kai Mikeļs precētīs gribēja”
Broņislava Vaļpītra komēdija latgaliski ar dziedāšanu un dancošanu
Rēzeknes Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3 (ieeja 2,13 un 2,85 eiro)

19:00 Svētku koncerts
Andris Daņiļenko, pūšaminstrumentu orķestris „Rēzekne” un Rēzeknes bigbends
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4 (ieeja bez maksas)

5.maijā:

Juoņam Klīdziejam - 100
Mazā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4 (ieeja 2 eiro)
17:00 dokumentālās filmas „Juoņa Klīdzieja dabasu puse” pirmizrāde (pirms filmas - tikšanās ar filmas radošo grupu)
18.30 Mākslas filma „Cilvēka bērns”

Foto: 4.maija svinības Rēzeknē pērn. Foto (c) A.Tolopilo

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV