Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Lieldienās Imantā latviskas tradīcijas un zaķu godināšana

Easyget.lv, 16.04.2014. 15:12

20. aprīlī plkst. 14.00 Kultūras un atpūtas centrā „Imanta” tiks svinētas Lieldienas pasākumā „Re, kur nāca liela diena!”, kura ietvaros mazi un lieli varēs gan skatīties dažādus priekšnesumus, gan līdzdarboties darbnīcās un rotaļās.
Lieldienās Imantā latviskas tradīcijas un zaķu godināšana

Pasākumā būs iespēja piedalīties latviskās Lieldienu svinēšanas tradīcijās kopā ar tradīciju kopu „Silavoti” un „Skandeniekiem” Vidvudu un Ivetu Medeņiem, kuri pasākumā iejutīsies nama saimnieku lomās. Neaizmirstot, ka ikvienam bērnam Lieldienas saistās ar zaķi, kurš šajā dienā spēj izdēt olas, pasākumā ciemosies arī Latvijas Leļļu teātra aktieri Laila Kirmuška un Pēteris Šogolovs jeb Lieldienu zaķis un Mājas zaķis. Deju kolektīvi „Imanta”un „Mazais Andžiņš” būs parūpējušies par dejām, ar kurām sagaidīt Lielās dienas atnākšanu.

Tiem, kuri vēlēsies radoši darboties, sietspiedes darbnīca LUSTE būs sagatavojusi iespēju piedalīties Zaķspiedes darbnīcā. Ikviens aicināts ņemt līdzi kādu dabiska auduma gaišas krāsas tašu, krekliņu, somu vai ko citu un par godu Lieldienām pašrocīgi uzspiest tam zaķi. Darbnīcā būs iespēja arī piedalīties Zaķu pastā un pašam izgatavot īpašas Lieldienu pastkartes.
Pasākumā darbosies sejiņu apgleznošanas darbnīca, kur ikvienam būs iespēja pārvērsties par Lieldienu zaķi vai kādu citu, mazie apmeklētāji varēs radoši izpausties zīmējot un piedalīties olu ripināšanas sacensībās.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Foto (c) Riga24.lv 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV