Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

"Labestības dienā" bērnu ārstēšanai saziedoja 141 000 latu

LETA, 27.05.2007. 12:10 | komentāri (1)

Raidījuma "Katrīnes palīdzības formula" rīkotajā akcijā "Labestības diena" līdz plkst.23.30 labvēļi no visas Latvijas saziedoja 141 000 latus, kas tiks piešķirti bērnu ārstēšanai.
"Labestības dienā" bērnu ārstēšanai saziedoja 141 000 latu
Cilvēku atsaucība bija tik liela, ka saziedotā nauda pietika ne tikai sākumā plānotajiem četriem bērniem, bet arī vēl trijiem bērniem, kuriem nepieciešama steidzama palīdzība. Savukārt atlikusī nauda tiks nodota Mārtiņa fondam.

"Vairāk kā ļoti lielu paldies es nevaru pateikt, jo nav jau nekā skaistāks pasaulē par vārdu "paldies" radīts," pēc tik lielas cilvēku atsaucības sacīja raidījuma vadītāja, aktrise Katrīne Pasternaka.

Jau ziņots, ka cilvēku atsaucība ziedojot naudu bija ļoti liela, jo jau divu stundu laikā tika saziedoti 16 000 lati.

Dienas laikā pasākums notika kongresu namā, kur uzstājas grupas "Putnu balle", "Dimantiņi", "Credo", "Borowa MC", "Bez PVN", "Gain Fast", kā arī "MarijasN Studija" un daudzi citi mūziķi.

Savukārt "Labestības dienas" noslēguma koncerta tiešraidē tika translēta Latvijas Neatkarīgās televīzijas kanālā. Koncertā piedalījās tādi iemīļoti mākslinieki kā Normunds Rutulis, Raimonds Pauls, Ieva Akurātere, grupas "Putnu balle", "Borowa MC" un daudzi citi.

Kā ziņots, ka pirmais no bērniem, kam nepieciešama nauda ārstēšanai ir Valters. Viņam ir redzes problēmas. Lai Valters redzētu, viņa vecākiem nepieciešami 20 250 lati.

20 000 lati nepieciešami Oksanai, kura pirms diviem gadiem saslima ar Vilsona slimību, un vienīgā meitenes iespēja izdzīvot ir aknu transplantācija.

"Labestības dienā" ir iespēja ziedot līdzekļus arī Iļjam, kurš pusgada vecumā saslima ar hidroencefalopātiju un zaudēja spēju staigāt, taču bērna vecāki nepadevās, un pēc desmit smagu treniņu gadiem Iļja jau spēj pārvietoties ar staigulīša palīdzību, un ir iespēja, ka zēns staigās. Bērna vecākiem ir nepieciešami 3000 lati, lai Iļjam iegādātos speciālus ortopēdiskus apavus un apmeklētu ārstnieciskās procedūras sanatorijā.

Ceturtais bērns ir Māra, kura ir vājdzirdīga un lieto mehānisko dzirdes aparātu, tādēļ Mārai regulāri un ļoti spēcīgi sāp galva, un katrs fona troksnis bieži ir pat skaļāks nekā līdzcilvēku teiktais. Nesen viņai bija iespēja izmēģināt digitālo dzirdes aparātu, un tas kļuva par viņas dzīves lielāko sapni. Digitālā dzirdes aparāta iegādei nepieciešami 2800 lati.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV