Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Lielajā talkā iedzīvotāji labiekārtos daudzdzīvokļu namu pagalmus

Easyget.lv, 25.04.2014. 14:43

Sestdien, 26. aprīlī, Lielās talkas laikā, jau piekto gadu norisināsies arī „Pagalmu kustība”, kurā iedzīvotāji paši ar profesionāļu atbalstu un padomu labiekārtos savus daudzdzīvokļu namu pagalmus.
Lielajā talkā iedzīvotāji labiekārtos daudzdzīvokļu namu pagalmus

Šogad konkursa kārtībā izraudzīti četri pagalmi, kuru iedzīvotāji izrādīja iniciatīvu un gatavību īstenot pozitīvas pārmaiņas savā pagalmā. Vienas dienas laikā pagalmi pārtaps līdz nepazīšanai par prieku sev un citiem pilsētniekiem, un to paveiks paši lielie un mazie iedzīvotāji kopā ar saviem palīgiem un padomdevējiem – studentu autoru grupām, profesionāliem ainavu arhitektiem, arhitektiem un citiem interesentiem. Pagalmos ir veikti priekšdarbi, taču Lielajā talkā darbs tiks pabeigts.

„Pagalmu kustība” ļaus pārtapt diviem pagalmiem Pārdaugavā: Vīlipa ielā 6 un Bērzupes ielā 31/ Tiks pārveidoti arī divi pagalmi Daugavas labajā krastā - Grēdu ielā 1 un Lomonosova ielā 2.

Gatavojoties Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam, Lielās talkas „Pagalmu kustība” vairākus gadus norisinās sadarbībā ar nodibinājums „Rīga 2014”. Šīs kustības mērķis ir veicināt cilvēku iesaistīšanos savas dzīves telpas labiekārtošanā un palīdzēt iedzīvotājiem rast kopīgu valodu un sadarboties sava pagalma sakopšanā un uzlabošanā. Iepriekšējo gadu pieredze priecē ar iedvesmojošiem stāstiem un gandarījumu par kopīgi paveikto.

Jau šogad citu iedzīvotāju piemērs ir iedvesmojis arī citus pilsētniekus, kas paši pēc savas iniciatīvas labiekārtos savus pagalmus. Jāpiemin, ka iedzīvotājiem „Rīga 2014” projektā „Pagalmu renesanse” pieejamas bezmaksas ainavu arhitektu un dārznieku konsultācijas, kopīgi ar iedzīvotājiem tiek izstrādātas skices un veidoti pagalmu pārbūves projekti.

Plašāk par Lielās talkas „Pagalmu kustību” var lasīt interneta vietnēs: http://www.riga2014.org/pagalmi un www.talkas.lv Konsultācijas iedzīvotāji projektā „Pagalmu renesanse” var meklēt: http://riga2014.laab.lv/

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV