Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

1.maijā Esplanādē – velotrenažieru brauciens „Rīga–Brisele”

Easyget.lv, 30.04.2014. 09:33

Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā 10. gadadiena ceturtdien, 1.maijā, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” pasākumā „Daudz laimES” tiks atzīmēta ar plašu un atraktīvu kultūras un izklaides programmu, kā arī savdabīgu un simbolisku akciju, aicinot ikkatru pasākuma apmeklētāju doties velotrenažieru braucienā no Rīgas uz Briseli.

Pasākuma ietvaros kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014” pārvērtīsies par Eiropas māju, kurā būs gan viesistaba, gan bērnistaba, virtuve un pat sporta zāle. Tieši sporta zālē būs novietoti astoņi velotrenažieri, un Eiropas mājas viesi centīsies kopīgiem spēkiem, summējot „nobrauktos” kilometrus, mērot ceļu no Rīgas līdz Briselei.

Dienas gaitā kopā ar pasākuma apmeklētājiem uz velotrenažieriem ceļu uz Briseli palīdzēs mērot Latvijas Riteņbraucēju apvienības biedri, Latvijas riteņbraukšanas federācijas sportisti, Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji, Latvijas veselības un fitnesa asociācijas un Latvijas Jaunatnes padomes dalīborganizāciju biedri. Sagaidāms, ka īpaši straujš izrāviens varētu notikt plkst. 16.00, kad savu artavu kopīgā braucienā dos sporta kluba „Reaktors” komanda kultūrista Aivara Visocka vadībā.

Velotrenažieru brauciens noslēgsies plkst. 21.00, kad noskaidrosies, vai dienas gaitā izdevies mērot teju 2000 kilometru garo ceļu no Rīgas līdz Briselei.

Līdztekus aktivitātēm Eiropas mājas sporta zālē, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” neformālā svētku gaisotnē no plkst. 12.00 līdz pat 21.00 notiks gan izrādes un koncerti visai ģimenei, gan dažādu žanru pazīstamu mūziķu uzstāšanās, darbosies radošās darbnīcas bērniem, būs Eiropas ēdienu degustācijas, un ikkatrs varēs Eiropas viesistabā uzzināt atbildes uz aktuāliem jautājumiem par Eiropas Savienību.

Ģimenēm ar bērniem dažādas norises plānotas jau no plkst 12.00, kad Esplanādē varēs noskatīties animācijas filmu programmu, bet vēlāk sekos „Dirty Deal Teatro” izrāde „Kā saule gadījās” un Latvijas Leļļu teātra aktieru koncerts. Dienas gaitā uz skatuves uzstāsies Laima Jansone un DJ Monsta, grupa „Elektrofolk”, kvartets „Brokastis četratā” un soliste Aija Vītoliņa, čellu grupa „Da Gamba”, kā arī „Mirage Jazz Orchestra”.

Eiropas mājas viesu istabā varēs iegūt noderīgu informāciju par Eiropas Savienību, uzzināt par gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, atraktīvā veidā izzināt dažādas nopietnas tēmas. Dienas laikā savā skatījumā par 10 Eiropas Savienībā pavadītajiem gadiem dalīsies gan sabiedrībā populāri mākslinieki, mūziķi un sportisti, gan amatpersonas.

Pasākumu „Daudz laimES” rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un nodibinājums „Rīga 2014”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV