Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Foto: Izmirkuši, bet laimīgi Ogres Tvīda braucienā

Gunta Šmidre, 06.05.2014. 14:27

4. maijā negaidītu atsaucību guva pirmais Tvīda brauciens Ogrē. Lai gan laikapstākļu dēļ tautas mutē tas jau ieguvis “Slapjā brauciena” slavu, dalībnieku skaits tajā bija ievērojams - ap simt cilvēku.
Foto: Izmirkuši, bet laimīgi Ogres Tvīda braucienā

Galerijas:

Pasākuma vadītājs un runasvīrs Kārlis Lišmanis ietekmīgo, krāšņi noformēto riteņbraucēju kolonnu, izveda pa vēsturisko pilsētas centru, apstājoties pie atsevišķiem objektiem, atsaucot atmiņā senās Ogres burvību.

Tvīda braucienā Ogrē piedalījās daudzi rīdzinieki, dažāda vecuma ogrēnieši, kā arī kāds vīrs, kas ceļu uz šo pasākumu ar velosipēdu bija mērojis no Aizkraukles.

Tvīda braucienu Ogrē organizēja kafetērijas “M.Pūres beķereja” (SIA “Kūku darbnīca”) īpašnieki Iveta Zāģere un Māris Bulats, atbalstīja Ogres Vēstures un mākslas muzejs.

Tvīda brauciens (no angļu val. „Tweed run”) ir neformāla velokultūras kustība, kuras centrālā darbība ir veclaicīgo divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Kā tradīcija retro velorāde ir pavisam jauna ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu interesi un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

Foto: Ogres Tvīda brauciens. Foto (c) Dace Voitkeviča

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV