Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"ZZ čempionātā" uzvaras svin Jelgavas un Rēzeknes mācību klases

Ingrīda Ivane, 28.05.2007. 13:25 | komentāri (1)

Vērmanes dārzā 27.maijā visas dienas garumā norisinājās ZZ čempionāts, kura dalībnieki (kopumā 31 klase no dažādām Latvijas pilsētām) tiesības piedalīties sacensībās bija izcīnījuši jau priekšsacīkstēs. Jāatzīmē, ka kopumā uz „ZZ Čempionāta” finālsacensībām bija ieradušies tūkstotis skolēnu no visas Latvijas.
"ZZ čempionātā" uzvaras svin Jelgavas un Rēzeknes mācību klases

Galerijas:

Elizabetes ielas vidū sarkana piepūšama parikte. Mašīnas aizdomīgajam objektam met lokus. Līdzās policijas darbinieki vēro notiekošo. Ielu un Vērmanes dārzu pārpludinājuši jauniešu bari treniņtērpos. Vai tā būtu Rīgas centra ieņemšana? Ta ne uz to pusi. Šamējie sviedriem vaigā cīnās tikai savā starpā.

Sacensības norisinās divos posmos 6-8 un 11-12 klašu grupā. Tas gan mazliet dīvaini, vai tik tamdēļ, ka 9. un 12. klasēm eksāmeni šie būtu mazāk aktīvi un mazāk piedalīties kāri? Nu nez vai. Bet nolikums ir nolikums.

Uz skatuves dažādas klases atrāda sagatavotos mājasdarbus – priekšnesumus par tēmu „Sporta vīZZija”. Pasākuma vadītājs Ufo pavisam „sportiskā garā” atzvēlies ādas klubkrēslā. Līdzbraucēji spiedz, jūsmo un vicina plakātus ar saukļiem par uzvaru. Gadījās vērot jaunākās grupas 6-8 klašu uzstāšanos, var redzēt bērni mājās ļoti centušies un nu sabijušies, bumba krīt no rokām un brašā devīze „par uzvaru!” nāk tik pēc kārtīgas minstināšanās. Bet runāt ir viens, darīt – kas cits.

Darītāji sacenšas Elizabetes ielā – tur tradicionālā tautasbumba, ar nemierīgām sporta skolotājām, kas aktīvi līdzjūtot, liekas, teju gatavas pašas iejaukties spēlē un iet savējos aizstāvēt, ka „neizsit” pavisam.

Turpat arī piepūšamās „laivas” un sinhronā airēšanās pa asfaltu, nē, sinhronā soļošana. Kāju kājā, soli solī un tā līdz finišam.

Un cīnīties jau arī ir par ko – „zelta čemodāns” – galvenā balva, slēpj sevī divus ceļojumus – uz Slovēniju (6-8 klašu grupā) un Krimu (10-11 klasēm).

Pa Vērmanes dārza zaļajiem laukumiem izvietojušās dažādas citas tradicionālas un improvizētas sportiskās atrakcijas, sākot ar soda metieniem basketbola grozā, komandām un individuāli, arī telšu celšana uz laiku, turpat arī pāris šaha galdiņi, šķīvīša mešana un lekšana ar lecamauklu, kur aktīvi iesaistās arī garāmgājēji, bet arī šī disciplīna ir ar paaugstinātu grūtības pakāpi, neba nu uz asfalta lēkās! Pa zālīti gan, un tā zālīte jau nekāds tur mauriņš, bet viena riktīga pieneņu pļaviņa, kas vismaz līdz potītēm, tāpēc arī klupieni un vairāk par pāris lēcieniem no vietas lielai daļai nemaz neizdodas veikt.

Šķēršļu josla ar glāzi uz galvas, pilnu, protams. It kā ejamais gabals nav liels, toties ar pāris pagriezieniem un pakāpienu. Nu, vairāk par pusi neviens no manis redzētajiem puišiem tā ar neveica. Tur vajadzīga kārtīga vecmāmiņas dresūra bērnībā – bij tak tāds paņēmiens, likt ar grāmatu staigāt uz galvas, lai mugura taisna. Jā, nekad nevar zināt, kur tādas lietas vēlāk noder...

Un kur tad vēl Faluņ Dafa (Faluņguņ)! Apkārt klīst kāds vīriņš reklamējot šo ķīniešu meditācijas veidu. Dzeltenās lapiņas tiek dalītas pa labi un kreisi, viņš šķietas esam atradis īsto publiku, aktīvi cilvēki tak tomēr, varbūt kāds pievēršas ar!

Amerikāniskais fanātisms uz beisbolu arīdzan radis te vietu. Apgurušie pie strūklakas sagūluši.

Citi apmeklētāji, kas sportiskajās aktivitātēs nepiedalās, izklaidējas kā nu kurais. Bērni dauzās pa atrakcijām. Ik pa brīdim iepriekš neparedzamos virzienos lido krāsainas lupatiņas – bērnu prieks par balonu iegādi un saplēšanu pēc tam. Viņu priekam tiek vēl kas, apkārt klejojošs lācis – atgādina piekausi vai ko tamlīdzīgu. Termometra stabiņā dzīvsudrabs tuvojas trīsdesmit grādiem. Aktiera seju slēpj maska, bet neticu, ka tā izskatās īpaši laimīga. Apkārt visi kārīgi laiza saldējumu.

Atpūtas brīžiem tiek arī „Tribes of The City” , „Žirafes”, „Man-Hu” un „Asotro’n’out”.

Vakara noslēgumā apbalvošanas ceremonijā emocijas sita augstu vilni – uzvaras spiedzieni un sajūsmas saucieni atskanēja no visu uzvarētāju mutes, savukārt uzvarētājklašu audzinātājas raudāja prieka asaras.

Ceļojumu visai klasei uz Sāremā izcīnīja Jelgavas 4.vidusskolas 8.a un Rēzeknes 1.vidsskolas 10.b klase, kas uzvarētājiem zaudēja tikai ar vienu punktu. Ekstrēmā ceļojumā pa Latviju dosies trešās vietas ieguvēji - Vērgales pamatskolas 7.klase un Bauskas 1.vidusskolas 10.a.

Uzvarētājklašu audzinātājas dāvanā savukārt saņēma 100 vai 50 latu dāvanu karti SPA procedūrām Jūrmalā.

Visi sacensību rezultāti būs pieejami mājas lapā: www.zzcempionats.lv







Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV