Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

"Stockmann" atbrīvos no Ls 200 000 soda, ja tiks uzbūvēta gājēju pāreja

LETA, 28.05.2007. 17:00

Rīgas pašvaldība plāno tirdzniecības centru "Stockmann" atbrīvot no 200 000 latu soda naudas, ja līdz 2008.gada beigām tiks uzbūvēta divlīmeņu gājēju pāreja Gogoļa ielā.
"Stockmann" atbrīvos no Ls 200 000 soda, ja tiks uzbūvēta gājēju pāreja
Komitejas deputāti šodien akceptēja lēmumprojektu par četru zemesgabalu, kas atrodas 13.janvāra ielā, nodošanu privatizācijai. Kā papildu nosacījumi noteikta šķērsojuma izbūve Gogoļa ielā atbilstoši tehniskajiem noteikumiem.

Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) informēja, ka par labāko variantu atzīta tuneļa būvniecība. Tas varētu tikt savienots ar tuneļu sistēmu zem 13.janvāra ielas.

Lēmumprojekts paredz pašlaik aprēķinātās soda naudas atlaišanu. Ja divlīmeņu gājēju pāreja netiks uzbūvēta līdz 2008.gada beigām, "Stockmann" būs jāmaksā 336 195 latu liela soda nauda, turklāt 241 lats par katru nokavēto dienu.

Īpašuma departamenta pārstāvji komitejai norādīja, ka soda naudas iekasēšana varētu tikt apstrīdēta tiesā, tādēļ to labāk būtu atlaist, panākot jaunu vienošanos ar uzņēmumu par gājēju pārejas izbūvi līdz noteiktam termiņam.

Kā ziņots, SIA "Stockmann" un SIA "Forum Cinemas" pārstāvji apliecinājuši, ka ir gatavi vistuvākajā laikā sākt darbus divlīmeņu gājēju pārejas izbūvei Gogoļa ielā, kā to paredz Satiksmes un transporta lietu komitejas lēmums.

Pašreizējā zemes nomas līgumā paredzēts, ka "Stockmann" jāizbūvē divlīmeņu gājēju pāreja Gogoļa ielā, bet tas nav izdarīts. Soda nauda tiek aprēķināta divkāršā nomas maksas apmērā.

Juridiskās pārvaldes priekšnieks Jānis Liepiņš akcentēja, ka zemes nomas līgumu lauzt nebūtu jēgas - "kam gan mēs to zemi iznomātu, jo tā ir apbūvēta".

Galīgais lēmums par zemes nodošanu privatizācijai būs jāpieņem domes sēdē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV