Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Intervija ar Valdi Zatleru

Ainārs Leijējs, 28.05.2007. 18:00 | komentāri (6)

Kā zināms Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanas notiks jau pavisam drīz, proti, šā gada 31.maijā. Šajā sakarā portāls easyget.lv piedāvā ekskluzīvu intervija ar Valsts prezidenta amata kandidātu Valdi Zatleru.
Intervija ar Valdi Zatleru

Foto: tvnet.lv/onlinetv

Ainārs Leijējs: Jūs esat izteicies, ka esat konservatīvs cilvēks. Kā jūs to saprotat?

Valdis Zatlers: Es ar to saprotu visas konservatīvās vērtības. Sabiedrības funkcionējošā sistēma netiks mainīta.

Atbildot uz jautājumu par viendzimuma laulību legalizēšanas iespēju Latvijā, jūs lietojat vārdus „ar lielu varbūtību”. Varat paskaidrot sīkāk savas domas šajā jautājumā?

Satversme pasaka, kas ir laulība, [savienība] starp vīrieti un sievieti. Tomēr [viendzimuma pāriem] ir problēmas sociālajā sfērā, ar pabalstiem, jautājumā par mantojumu. Šis jautājums nav juridiski sakārtots un ir rūpīgi jāizdiskutē.

Tātad Jūs atbalstāt civilo savienību jeb partnerattiecību legalizēšanu?

Jā, jo tā nav laulība.

Kāda ir Jūsu kā ārsta un prezidenta kandidāta attieksme pret eitanāzijas ieviešanu Latvijā?

Eitanāzija Latvijā nekad neienāks. Tas ir pretrunā ar mūsu mentalitāti - latviešu ārsts cīnās par cilvēka dzīvību līdz galam. Mūsu ārsti nekad nevienam nedos indes devu. Tāpat arī es esmu pret nāvessodu. Nogalināt nozīmē nogalināt. Dzīvība ir svarīgāka par visu.

Ko Jūs domājat par vieglo narkotiku legalizācijas iespēju?

Nē. Vieglajām seko smagās.

Kā Jūs komentētu „Latvijas Faktu” veiktās aptaujas rezultātus, kurā Endziņa kungu atbalsta apmēram 55%, bet jūs apmēram 29% aptaujāto?

Es esmu priecīgs par šiem faktiem, jo vēl raidījuma „Kas notiek Latvijā” telefonbalsojumā mani atbalstīja 17%, bet tagad jau 28%. Ar tempu pieaug mana popularitāte.

Vai Jūs tā var salīdzināt telefonbalsojumu ar zinātniski veiktu aptauju?

„Latvijas Faktu” aptaujā piedalījās 500 cilvēki, „Kas notiek Latvijā” nobalsoja 23 000. Neviena no šīm aptaujām nav pārāk zinātniska.

Pirms gada vai diviem ASV prezidents Augstākās tiesas tiesneša amatam izvirzīja Henrietu Maiersu. Taču, ņemot vērā daļas sabiedrības neapmierinātību, viņa atsauca savu kandidatūru. Tāpēc jautājums jums, Zatlera kungs, ir – vai, ņemot vēra daļas sabiedrības izteikto kritiku par no pacientiem pieņemto pateicību nedeklarēšanu un nodokļu nemaksāšanu, ka arī KNAB uzsāktu pārbaudi, vai neesat pārkāpis likumu, jūs neapsverat iespēju atsaukt savu kandidatūru?

Es neesmu pārkāpis likumu. Ar to viss ir izteikts. Vakar pie manis viesojās piecu tradicionālo konfesiju vadītāji, kas svētīja mani un izteica uzticību. Arī Zinātniskās Akadēmijas akadēmiķi man ir izteikuši atbalstu. Šeit nevajag runāt, kas atbalsta, kas neatbalsta. Ja saskaitām tās organizācijas, kas neatbalsta mani un kas atbalsta mani, skaitlis būs ievērojami par labu man. Es tikšos arī ar skolotājiem un uzņēmējiem. Ir vienādi jāuzklausa visas grupas, jo to viedoklis ir būtisks valstij.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV