Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Polijas valdība pārbaudīs teletūbiju seksuālo orientāciju

LETA, 29.05.2007. 09:00

Polijas konservatīvā valdība nolēmusi pārbaudīt Tinkija Vinkija (violetā teletūbija) un citu teletūbiju seksuālo orientāciju, tādējādi uzsākot cīņu pret to, ko tā uzskata par homoseksualitātes propagandu bērnu televīzijas raidījumos.
Polijas valdība pārbaudīs teletūbiju seksuālo orientāciju
Valsts ieceltā bērnu tiesību aizstāvības uzraudze Eva Sovinska intervijā vietējam laikrakstam pauda bažas, ka populārais raidsabiedrības BBC bērnu raidījums reklamējot homoseksualitāti.

Viņa izteicās, ka aicināšot psihologus izvērtēt, vai šīs bažas ir pamatotas.

Avīze citē viņas izteikumus, kas atgādina kāda nelaiķa amerikāņu kristiešu aktīvista Džerija Folvelsa savulaik teikto: "Es pamanīju, ka (Tinkijam Vinkijam) ir sieviešu rokassomiņa, taču es neapjēdzu, ka viņš ir zēns."

"Sākumā es nodomāju, ka somiņa ir vienkārši lieka šim teletūbijam (..). Vēlāk es uzzināju, ka tam var būt homoseksuāla pieskaņa," sacīja Sovinska.

Polijas izteikti labējā valdība ir aizvainojusi un sarūgtinājusi daudzas cilvēktiesību aktīvistu grupas un izraisījusi Eiropas Savienības (ES) kritiku, atklāti diskriminējot homoseksuālistus.

Polijas izglītības ministrs Romāns Gertihs izteicis aicinājumu ES pārtraukt "homoseksuālistu propagandu" un aizliegt abortus. Viņš aicinājis atlaist no darba skolotājus, kas reklamē "homoseksuālu dzīvesveidu", un aizliegt skolās "homoseksuālu aģitāciju".

Pasaulē populārais Lielbritānijas leļļu televīzijas šovs mazuļiem "Teletūbiji" 30.martā svinēja savu desmito dzimšanas dienu.

Apaļīgie, pūkainie un krāsainie radījumi Tinkijs Vinkijs, Dipsijs, Lā-Lā un Po ar antenām uz galvas un televizora ekrāniem vēderā BBC televīzijā pirmo reizi parādījās 1997.gada 30.martā.

Kopš tā laika "Teletūbiji" rādīti 120 valstīs, tulkoti 45 valodās un dažādi produkti ar viņu tēlu ienesuši vairāk nekā miljardu ASV dolāru.

Lielbritānijas raidkorporācija BBC par godu teletūbiju jubilejai izlaidusi divu disku kolekciju ar desmit vispopulārākajām epizodēm un desmit labākajām ainām, par kurām balsoja žurnāla "Mother And Baby" lasītāji.

Paši teletūbiji par godu jubilejai marta beigās viesojās ASV, un īpašas svinības paredzētas arī Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Spānijā, Nīderlandē un Ķīnā.

Kad programma pirmo reizi tika rādītā ASV, kristiešu aktīvists Džerijs Folvelss norādīja uz faktu, ka Tinkijs Vinkijs, kas sava garuma dēļ tika uzskatīts par vīriešu dzimtes pārstāvi, nēsā rokassomiņu.

Folvelss paziņoja, ka tādā veidā Tinkijs Vinkijs reklamē "geju dzīvesstilu", nejauši izraisot violetā teletūbija leļļu milzīgu popularitāti Amerikas homoseksuālistu aprindās.

Kopš tā laika teletūbiji kļuvuši par iecienītiem radikālo kristiešu uzbrukumu mērķiem.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV