Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Šķēle būtu pārsteigts, ja Zatleru neievēlēs par prezidentu

LETA, 29.05.2007. 11:11

Ekspremjers un Tautas partijas (TP) ierindas biedrs Andris Šķēle būtu pārsteigts, ja šo ceturtdien ārsts Valdis Zatlers netiks ievēlēts Valsts prezidenta amatā.
Kā Šķēle šodien sacīja intervijā Latvijas Radio, viņam "ir sajūta", ka ceturtdien Latvijai būs ievēlēts jauns prezidents, jo ir redzams, ka politiķi šajā jautājumā ir vienojušies. Ekspolitiķa vērtējumā, "varam tikai apsveikt", ka partijas, domājot un vienojoties par nākamo Valsts prezidentu, esot bijušas gatavas atmest savas ambīcijas un domāt plašāk.

Runājot par to, kad un kā viņš iesaistījies prezidenta amata kandidātu vērtēšanā, Šķēle apgalvoja, ka šajās sarunās iesaistījies tikai 20.maijā, kad kā premjera Aigara Kalvīša (TP) uzaicināts partijas biedrs kopā ar citiem valdošās koalīcijas politiķiem ticies ar Zatleru.

Šķēle apgalvoja, ka nākamā prezidenta jautājumā pats būtu mēģinājis īstenot tādu taktiku, lai prezidenta amatā mēģinātu ievēlēt TP izvirzīto premjera biroja vadītāju Māri Riekstiņu, kurš, ekspolitiķa vērtējumā, esot bijis pats spēcīgākais kandidāts, kura vārds oficiāli izskanēja. "Varbūt bija iespējams izspēlēt kādu smalkāku šaha partiju," par TP taktiku prezidenta vēlēšanās izteicās Šķēle.

Vērtējot Zatlera piemērotību prezidenta amatam, Šķēle uzsvēra, ka neviens nesaka, ka Zatlers ir nevainojams - jautājums vairāk esot par to, cik ātri viņš ir gatavs krāt pieredzi un progresēt. Savukārt vērtējot Zatlera atzīšanos, ka viņš no saviem pacientiem ir ņēmis pateicības, Šķēle pauda viedokli, ka nosodāmi ir tas, ja ārsts prasa naudu pirms operācijas, bet gadījumā, ja pēc veiksmīgas operācijas pieņem pateicību no apmierināta pacienta, tur neesot nekā negatīva.

Pēc Šķēles vārdiem, Eiropas Kopienu tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūra prezidenta vēlēšanu kontekstā pašlaik neesot valdošās koalīcijas dienas kārtībā. Ekspolitiķis, runājot teorētiski, gan atzina, ka gadījumā, ja tāda vajadzība rastos un nonāktu līdz prezidenta vēlēšanu otrajai kārtai, arī viņa skatījumā Levits būtu viens no uzrunājamiem augstā amata pretendentiem.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 31.maijā, un tām ir izvirzīti divi kandidāti - valdošā koalīcija ir izvirzījusi Zatleru, bet "Saskaņas centrs" piedāvā juristu Aivaru Endziņu, kuru atbalsta arī partija "Jaunais laiks", kuras izvirzītā kandidāte Sandra Kalniete atteicās no pretendēšanas uz augsto amatu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV