Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Reģu” vadītāju atlaiž

Ainārs Leijējs, 07.04.2007. 09:00 | komentāri (2)

Labklājības ministrijas (LM) atbildīgā komisija no darba ir atstādinājusi sociālās aprūpes centra „Reģi” direktori Irēnu Hartmani. Labklājības ministre Dagnija Staķe par atstādināšanas iemeslu min pārkāptos noteikumus. Nevalstisko organizāciju (NVO) un premjera sarunā šo jautājumu neapspriež.
„Reģu” vadītāju atlaiž
Pēc traģiskā ugunsgrēka „Reģos”, kurā bojā aizgāja 26 cilvēki, LM ministrija izveidoja komisiju ar mērķi pārbaudīt aprūpes centra vadītājas atbilstību amatam. Komisijas slēdziens vēsta, ka I. Hartmane ir pārkāpusi Valsts pārvaldes likumu un vairākus normatīvos aktus (LETA). Komisija ir strādājusi mēnesi, saskaņā ar valsts pārvaldes praksi, skaidro D. Staķe. Ja ir nolemts kaut ko būvēt, tad šiem darbiem ir jābūt saskaņotiem, bilst ministre, norādot uz direktores veiktajiem pārbūves darbiem „Reģos”. Jāatgādina, ka šajā aprūpes centrā nelikumīgi notika būvdarbi.

Mēs „bieži vien vieglprātīgi attiecamies pret riskiem,” par „Reģu” traģēdiju izsakās premjerministrs Aigars Kalvītis. Viņš skaidro, ka ir jāpārdomā dežurantu un darbinieku atbildība. „Šādi gadījumi liek skatīties nopietni uz situāciju,” skaidro premjers.
Zaļajā ceturtdienā ar premjeru un labklājības ministri tikās arī labklājības sfēras NVO pārstāvji. Sanāksmē apspriesta valdības rīcības plāna daļa par sociālajiem jautājumiem, informēja Pensionāru federācijas (PF) priekšsēdētāja Aina Verze. No pensijām paredzētā līdzekļiem līdz šim plānoja veidot 10 % lielu rezerves fondu, ar ko PF bija neapmierināta. A. Kalvītis esot devis solījumu, ka arī šī fonda līdzekļi tiks novirzīti pensiju indeksācijai, apgalvoja A. Verze. ”Tā bija kā Lieldienu dāvana,” par šo soli iepriecināta ir PF priekšsēdētāja. Tikšanās reizē netika runāts par situāciju ar aprūpes centru „Reģi”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV