Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Dienvidkorejā skolu apsardzei sāk izmantot robotus

LETA, 31.05.2007. 09:30

Dienvidkorejā kā skolas apsargs tiks uzstādīts robots un tā radītāji apgalvo, ka tas būs pirmais šāda veida gadījums pasaulē, ceturtdien vēsta laikraksts "Korea Times".
Dienvidkorejā skolu apsardzei sāk izmantot robotus

Foto: robowatch.de [attēlā robots OFRO] 

Robots OFRO tiks uzstādīts vidusskolā Seulā, lai pārbaudītu tā potenciālu pirms izlikšanas pārdošanā.

Tā izgatavotāji "DU Robo" paziņoja, ka to varētu izmantot personāla brīdināšanai par nepiederošu cilvēku mēģinājumiem aizvilināt skolēnus.

"Viens iespējamais scenārijs ir tāds, ka OFRO brīdinās amatpersonas, kad tas pamanīs, ka kāds mēģina aizvilnāt skolēnu," sacīja firmas pārstāvis. Skolotāji tad brīdinās svešo cilvēku pa skaļruņiem, vai nosūtīs apsargus.

Firma apgalvo, ka tā būs pirmā reize pasaulē, kad mācību iestādi apsargās robots.

"Pēc iespēju izmēģināšanas mēs mēģināsim komercializēt ar dažādām īpašībām bagāto OFRO, kurš kā skolu apsargs maksā aptuveni 100 000 dolāru," sacīja firmas pārstāvis.

OFRO pārvietojas ar ātrumu pieci kilometri stundā un tas var patrulēt iepriekš ieprogrammētos maršrutos vai arī tikt kontrolēts manuāli. Tam ir kamera un mikrofons saziņai ar skolotājiem vai apsardzes firmu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV