Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valsts prezidente: Prezidentam ir svarīgi noturēt līdzsvaru un rūpēties par valsts izaugsmi

LETA, 31.05.2007. 19:00

Jaunajam Latvijas prezidentam svarīgi būs noturēt līdzsvaru un rūpēties par valsts izaugsmi, runājot par jaunievēlētā prezidenta Valda Zatlera uzdevumiem, atzina līdzšinējā Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
"Zatleru gaida lieli izaicinājumi un smags darbs. Tas, ka cilvēkam, stājoties augstā amatā, viņš tiek kritizēts, nav nekas neparasts. Šajā situācijā daudz kas būs atkarīgs, kā jaunais prezidents ar savu rīcību spēs iekarot cilvēku uzticību un gūs atbalstu savā zemē un ārzemēs," atzina Vīķe - Freiberga.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka Valsts prezidentam ir nemitīgi jāmācās. Zatleram savā iepriekšējā amatā šajā ziņā ir bijusi laba pieredze. Ārstiem savas karjeras laikā nemitīgi nākas mācīties, jo medicīna, līdzīgi kās citas zinātnes, atrodas nemitīgā attīstībā.

Galvenais uzdevums jaunajam prezidentam, pēc Vīķes-Freibergas domām, būs Latvijas līdzšinējās līnijas ieturēšana valsts ārpolitikā. Savukārt iekšpolitikā galvenie uzdevumi būšot Latvijas labāka iekļaušanās Eiropas Savienībā, maksimāli efektīva ES jaunajām dalībvalstīm piešķirto līdzekļu izmantošana un turpmāka demokrātijas attīstība valstī.

Raksturojot savas tīri cilvēciskās izjūtas, Vaira Vīķe-Freiberga atzina, ka morāli ir sagatavojusies atstāt Latvijas prezidentes pienākumu pildīšanu un atgriezties privātajā dzīvē. Šajos astoņus gados, pildot prezidentes pienākumus, viņa teicās esot nedaudz nogurusi tīri fiziski.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV