Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jūnijā būs silts, Jāņos gaidāms lietus un vēss laiks

LETA, 01.06.2007. 17:04

Lai gan kopumā jūnijs būs silts un vidēji lietains, Jāņos būs lietains un vēss, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.
Jūnijā būs silts, Jāņos gaidāms lietus un vēss laiks
Jūnija vidējā gaisa temperatūra par vienu līdz diviem grādiem pārsniegs normu, kas Latvijas ziemeļu rajonos ir plus 13,3 grādi, bet valsts dienvidaustrumu rajonos - plus 15,5 grādi pēc Celsija skalas.

Kopējais nokrišņu daudzums šomēnes būs tuvs normai, kas jūras piekrastē ir 65 līdz 80 milimetri, bet pārējā valstī - 80 līdz 100 milimetri. Šāds nokrišņu apjoms ir vidējs, norāda sinoptiķi.

Mēnesis sāksies ar sausu un siltu laiku, pirmās dekādes vidū gaisa temperatūra var sasniegt plus 28, plus 29 grādus, bet otrajā dekādē gaidāmi lielāki nokrišņi. Arī jūnija trešajā dekādē sinoptiķi prognozē lietu un mēreni siltu laiku, līdz ar to varbūtība, ka līs arī Jāņos, esot ļoti liela.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV