Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Viļānos vieglā automašīna ietriecas kravas vilcienā

LETA, 02.06.2007. 17:45 | komentāri (4)

Šonakt Rēzeknes rajona Viļānos uz dzelzceļa pārbrauktuves automašīna "Audi" ietriecās braucošā kravas vilcienā, kā rezultātā pieci vilciena vagoni noskrēja no sliedēm.
Viļānos vieglā automašīna ietriecas kravas vilcienā
Šonakt Rēzeknes rajona Viļānos uz dzelzceļa pārbrauktuves automašīna "Audi" ietriecās braucošā kravas vilcienā, kā rezultātā pieci vilciena vagoni noskrēja no sliedēm, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Negadījums notika ap plkst.1 Viļānos, uz dzelzceļa pārbrauktuves Rīgas ielā. Trieciena rezultātā no sliedēm noskrēja pieci vagoni, un avārijas vietā līdz plkst.9 no rīta tika pārtraukta dzelzceļa satiksme.

Pēc policijā stāstītā, cilvēki negadījumā nav cietuši. Avārijas izraisītāji pameta vieglo automašīnu un no notikuma vietas aizbēga.

Vairāki pasažieri aģentūru LETA informēja, ka šodien nav iespējams iegādāties biļetes vilciena braucienam starp Rēzekni un Rīgu. Aģentūrai LETA neizdevās sazināties nedz ar "Latvijas dzelzceļa", nedz ar tā meitas uzņēmuma "Pasažieru vilciens" preses pārstāvjiem, lai uzzinātu sīkāku informāciju par avārijas ietekmi uz sliežu ceļiem un vilcienu kustību.

Savukārt uzņēmuma izziņu dienestā tika atzīts, ka biļetes braucienam starp Rēzekni un Rīgu netiek pārdotas tieši saistībā ar avāriju, kuras dēļ vilcieni kursē saīsinātā maršrutā, bet avārijas vietu tiek piedāvāts apbraukt ar autobusu. Problēmas tiek solīts novērst tuvākajā laikā.

Vietējie iedzīvotāji aģentūrai LETA pastāstīja, ka avārijas vietā blakus sliedēm joprojām atrodas no tām noskrējušie vagoni, taču vilcienu satiksme pamazām tiek atjaunota un kursē gan preču, gan atsevišķi pasažieru vilcieni.

Negadījumā iesaistītā vilciena sastāvs no Viļāniem ir aizvests, bet pieci vagoni, kuri ir paredzēti sauskravu pārvadāšanai, joprojām stāv blakus sliedēm. Notikuma vietā turpina strādāt aptuveni desmit cilvēku remotbrigāde, kurai palīdz remontdarbiem paredzēta lokomotīve. Tā kā negadījuma vietā ir tikai viens sliežu ceļš, remontdarbu lokomotīve pa laikam dodas uz Viļānu staciju, lai tur izmanītos ar garāmejošajiem vilcieniem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV