Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Vairāki simti cilvēku dodas seksuālo minoritāšu atbalsta gājienā

LETA, 03.06.2007. 15:35 | komentāri (1)

Vairāki simti cilvēku šodien pusdienas laikā devās seksuālo minoritāšu atbalsta gājienā pa Vērmanes dārzu, tikmēr aiz parka žoga bija pulcējušies pārdesmit viņu nosodītāju, kuri aprobežojas ar vārdiskiem uzbrukumiem.
Vairāki simti cilvēku dodas seksuālo minoritāšu atbalsta gājienā

Daži no gājiena dalībniekiem ir tērpti krāšņos un košos tērpos, kādi līdz šim redzēti tikai ārzemēs seksuālo minoritāšu praida parādēs. Tomēr vairums gājiena dalībnieku, starp kuriem ir vērojami arī heteroseksuāli cilvēki, ir tērpti ierasti un viņiem rokās ir karodziņi varavīksnes krāsās.

Gājiena dalībnieki nes plakātus ar uzrakstiem "Vienlīdzība = cilvēktiesības", "Love is human right" un citiem. Plakāti pārsvarā ir angļu valodā, un ir redzams, ka arī lielāko daļu no gājiena dalībniekiem veido ārzemju viesi.

Tikmēr pie Vērmanes dārza žoga Tērbatas ielas pusē ir sapulcējušies aptuveni 50 protestētāji, kuri izsauc pret seksuālajām minoritātēm vērstus saukļus. Situāciju kontrolē policisti un gājiena dalībnieki lielu uzmanību protestētājiem nepievērš.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV