Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izskanot seksuālo minoritāšu atbalsta pasākumam, notiek neliels sprādziens

LETA, 03.06.2007. 15:50

Izskanot seksuālo minoritāšu atbalsta pasākumiem un to dalībniekiem pametot Vērmanes dārzu, pie vienas no parka izejām notika neliels sprādziens.

Sprādzienu pavadīja dūmi un nelielas liesmas. Cilvēki incidentā nav cietuši, taču daudzus pasākuma dalībniekus notikušais pamatīgi izbiedēja.

Pašlaik ir noskaidrots, ka pasākuma noslēgumā tika izšautas divas petardes. Policijas darbinieki nekavējoties aizturēja divus cilvēkus.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis žurnālistiem pastāstīja, ka saistībā ar notikušo pret divām personām ir uzsākti kriminālprocesi par huligānismu. Aizturētie ir 30 līdz 40 gadus veci vīrieši.

Kopumā vērtējot Draudzības dienu norisi, Dzenis pauda viedokli, ka tās aizritējušas mierīgi. Divi nopietnākie incidenti notika pasākuma beigu daļā, kad Draudzības dienu dalībnieki pameta Vērmanes dārzu.

Tomēr arī Draudzības dienu rīkotāji, iespējams, ir pārkāpuši pasākuma pieteikumā paredzēto norises plānu, jo gājiens seksuālo minoritāšu atbalstam notika nevis pa plānotajiem parka iekšējiem celiņiem, bet gan pa tā perimetru, tādējādi, iespējams, provocējot negatīvi noskaņoto sabiedrību. RGPP vadītājs atzīmēja, ka policija rūpīgi analizēs Draudzības dienu pasākuma norisi un pasākuma rīkotāju un policijas savstarpējo sadarbību.

Kā ziņots, pats seksuālo minoritāšu atbalsta gājiens Vērmanes dārzā, kurā bija pulcējušies vairāki simti cilvēku, noslēdzās bez ievērojamiem incidentiem. Gājiena dalībnieki nesa plakātus ar uzrakstiem "Vienlīdzība = cilvēktiesības", "Love is human right" un citiem. Plakāti pārsvarā bija angļu valodā, un bija redzams, ka arī lielāko daļu no gājiena dalībniekiem veidoja ārzemju viesi.

Uzrunās pēc gājiena pasākuma rīkotāji tā dalībniekiem sacīja paldies par drosmi, īpaši pateicoties cilvēkiem no Latvijas, kuri uzdrošinājās paust savu nostāju. Tāpat tika pausta cerība, ka gadu gaitā Draudzības dienu dalībnieku skaits augs. Draudzības dienu dalībnieki arī tika aicināti "mīlēt savus ienaidniekus", lai pasaulē vairotu mīlestību.

Gājiena laikā un arī pašlaik aiz Vērmanes dārza žoga, kuru apjož arī policijas darbinieku veidota ķēde, ir pulcējušies vairāki simti cilvēku, kuri vēro pasākumu parkā. No Draudzības dienu vērotājiem tikai pārdesmit aktīvi izrāda savu nepatiku pret seksuālajām minoritātēm, taču arī viņi pārsvarā aprobežojas ar vārdiskiem uzbrukumiem.

Visaktīvākā bija aptuveni desmit jauniešu grupa, kura soļoja līdzi gājienam, angļu valodā saucot "F*** you" un citus lamuvārdus. Policijas darbinieki brīdināja jauniešus nomierināties.

Kāds no Draudzības dienu pretiniekiem tomēr bija centies seksuālo minoritāšu pārstāvjus un atbalstītājus ietekmēt arī fiziski, jo parkā bija iemesta ola. Plašāk incidents gan nebija izvērsies.

Vērmanes dārzā un tā apkārtnē ir vērojams ļoti liels skaits žurnālistu gan no Latvijas, gan no ārvalstīm.

Lai novērstu iespējamās nekārtības un vardarbīgas sadursmes, šodien ap seksuālo minoritāšu pasākuma norises vietu Rīgā, Vērmanes dārzā, ir sapulcēti ievērojami policijas spēki. Pasākuma apkārtnē radikālāk noskaņotie seksuālo minoritāšu pretinieki baumo, ka atsevišķiem pasākuma dalībniekiem varētu tikt mēģināts uzbrukt jau pēc tā beigām, kad policijas spēki pametīs pilsētas centru.

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV