Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kastēns nav pārliecināts, vai Draudzības dienas veicināja iecietību pret seksuālajām minoritātēm

LETA, 03.06.2007. 16:10 | komentāri (1)

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP) nav pārliecināts, vai Draudzības dienas ir veicinājušas sabiedrības iecietību pret seksuālajām minoritātēm.

"Vēroju visu Draudzības dienu pasākumu. To varētu raksturot kā iekšēju seksuālo minoritāšu pasākumu, kurā piedalījās tikai pāris desmiti cilvēku no Latvijas, bet galvenokārt tie bija ārzemnieki un žurnālisti," stāstīja Kastēns.

Ministrs uzsvēra, ka arī citi "Mozaīkas" organizētie pasākumi neesot bijuši plaši apmeklēti. "Un tas nebūt nav tāpēc, ka cilvēki baidītos tos apmeklēt, kā varbūt "Mozaīkas" biedri to skaidro. Manuprāt, tas norāda tikai uz to, ka mūsu sabiedrībai seksuālo minoritāšu problēmas nav aktuālas," teica Kastēns.

Politiķis atzīmēja, ka ir aicinājis "Mozaīku" izvēlēties citas formas, kā veicināt iecietību pret seksuālajām minoritātēm, un neorganizēt publisku gājienu, kura organizēšanā ir jāiesaista tik daudz drošības spēku. "Tā ir cena par demokrātiju, kurā mēs dzīvojam. Un tā nebūt nav maza," izteicās Kastēns.

Ministrs pateicās Iekšlietu ministrijai un ikvienam policistam, kuri Vērmanes dārzā un tā apkārtnē nodrošināja kārtību. Kastēns, analizējot Draudzības dienu pasākumu norisi, atzina, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad bija vairāk domāts par tā dalībnieku drošību, lai arī divi vīrieši pamanījās izšaut petardes.

Kā ziņots, šodien Draudzības dienu laikā Vērmanes dārzā notika seksuālo minoritāšu gājiens. Lai novērstu iespējamās nekārtības un vardarbīgas sadursmes, šodien ap seksuālo minoritāšu pasākuma norises vietu Rīgā, Vērmanes dārzā, tika sapulcēti ievērojami policijas spēki.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV