Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Tēvs kopīgi ar dēlu sarīko petaržu sprādzienus

LETA, 03.06.2007. 21:35 | komentāri (5)

Seksuālo minoritāšu atbalstam rīkoto Draudzības dienu izskaņā to dalībniekiem ar petardēm mēģinājuši uzbrukt tēvs un dēls
Tēvs kopīgi ar dēlu sarīko petaržu sprādzienus

Galerijas:

Saistībā ar uzbrukumu policija ir aizturējusi 1964.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau agrāk bijis trīs reizes sodīts, un viņa 1992.gadā dzimušo nepilngadīgo dēlu.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis pastāstīja, ka saistībā ar notikušo pret abām personām ir uzsākti kriminālprocesi par huligānismu.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldē, citi vardarbīgi incidenti šodien pilsētā vairs netika fiksētu un neviens cits cilvēks nav aizturēts.

kā ziņots, vērienīgu drošības pasākumu aizsegā, piesaistot ievērojamu sabiedrības interesi un izskanot mutiskiem apvainojumiem, šodien Rīgā notika seksuālo minoritāšu pārstāvju un viņu atbalstītāju gājiens. Pasākuma salīdzinoši mierīgo norisi aptumšoja divu vīriešu organizēti petaržu sprādzieni, kuros cilvēki necieta.

seksuālo minoritāšu atbalsta gājiens Vērmanes dārzā, kurā bija pulcējušies vairāki simti cilvēku, noslēdzās bez ievērojamiem incidentiem. Gājiena dalībnieki nesa plakātus ar uzrakstiem "Vienlīdzība = cilvēktiesības", "Love is human right" un citiem. Plakāti pārsvarā bija angļu valodā, un bija redzams, ka arī lielāko daļu no gājiena dalībniekiem veidoja ārzemju viesi.

Gājiena laikā un arī pēc tā beigām aiz Vērmanes dārza žoga, kuru apjoza policijas darbinieku veidota ķēde, bija pulcējušies vairāki simti cilvēku, kuri vēroja pasākumu parkā. No Draudzības dienu vērotājiem tikai pārdesmit aktīvi izrādīja savu nepatiku pret seksuālajām minoritātēm, taču arī viņi pārsvarā aprobežojās ar vārdiskiem uzbrukumiem.

Visaktīvākā bija aptuveni desmit jauniešu grupa, kura soļoja līdzi gājienam, angļu valodā saucot "F*** you" un citus lamuvārdus. kāds no Draudzības dienu pretiniekiem tomēr bija centies seksuālo minoritāšu pārstāvjus un atbalstītājus ietekmēt arī fiziski, jo parkā bija iemesta ola.

Pēc oficiālo pasākumu beigām Elizabetes un Barona ielu krustojumā bija pulcējušies aptuveni 100 aktīvisti no "Jaunās paaudzes", izkliedzot dažādus saukļus un pret seksuālajām minoritātēm vērstus apvainojumus un dziedot dziesmas.

Izskanot seksuālo minoritāšu atbalsta pasākumiem un to dalībniekiem pametot Vērmanes dārzu, to salīdzinoši mierīgo norisi aptumšoja divu vīriešu organizēti petaržu sprādzieni.

Cilvēki incidentā necieta, taču daudzus pasākuma dalībniekus notikušais pamatīgi izbiedēja.

Pasākuma rīkotāju, organizācijas "Mozaīka" līdere Linda Freimane uzskata, ka seksuālo minoritāšu atbalstam rīkotās Draudzības dienas ir izdevušās, jo tās ļāva turpināt diskusiju par šai sabiedrības grupai aktuālajām problēmām un tiesību ievērošanu.

Pēc Freimanes vārdiem, Draudzības dienu norise vērtējama pozitīvi arī tāpēc, ka arvien vairāk seksuālo minoritāšu pārstāvju kļūst drošāki, iziet ielās un mazinās viņu izolētība no pārējās sabiedrības.

Taujāta, vai Draudzības dienu norise, kad seksuālo minoritāšu pārstāvji un viņu atbalstītāji bija spiesti pulcēties slēgtā parkā un nodrošināties ar iespaidīgu policijas aizstāvību, neliecina, ka šīs sabiedrības daļas izolētība nemazinās, Freimane pauda cerību, ka sabiedrība kļūs arvien tolerantāka un ar katru nākamo gadu mazināsies nepieciešamība iesaistīt policijas spēku, lai nodrošinātu Draudzības dienu dalībnieku drošību.

Pasākuma būtība esot mēģināt homoseksuāli orientētiem cilvēkiem palīdzēt pārvarēt iekšējās bailes ne tikai no vardarbības, bet arī no tā, ka sabiedrība varētu uzzināt par viņu seksuālo orientāciju.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV