Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ventspils amatpersonu lietā aizdomās turēto Grasmani atbrīvo no apcietinājuma

LETA, 06.06.2007. 11:30

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa vakar aptuveni plkst.21 slēgtā tiesas sēdē pārskatīja Ventspils amatpersonu lietā apsūdzētās komandītsabiedrības "Ventspils ekspedīcija loģistika KS" darbinieces Gitas Grasmanes drošības līdzekli un nolēma atcelt piemēroto apcietinājumu.
Grasmane atbrīvota tiesas zālē. Šis lēmums septiņu dienu laikā pārsūdzams Rīgas apgabaltiesā, informēja Centra rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Anita Polce.

Par to, kāds drošības līdzeklis ir nosakāms Grasmanei, jālemj procesa virzītājam.

Prokuratūra tiesas lēmumu apstrīdēs.

Jau ziņots, ka iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēma Grasmanei saglabāt 19.janvārī piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu. Grasmani apcietinājumā nolēma paturēt arī Rīgas apgabaltiesa, kas skatīja lietu par drošības līdzekli šī gada aprīlī.

Tika jau ziņots ka tā dēvētajā Ventspils amatpersonu iespējamo nelikumību lietā apcietināto Grasmani tur aizdomās par noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizēšanu no 2000.gada gandrīz desmit miljonu ASV dolāru (aptuveni 5,34 miljonu latu) apjomā.

Šajā lietā aizturētas vairākas personas, starp tām arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš patlaban atrodas apcietinājumā.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV