Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

No šodienas paaugstina maksu Rīgas pašvaldības autostāvietās

LETA, 06.06.2007. 16:15 | komentāri (3)

No šodienas tiek paaugstināta maksa par Rīgas pašvaldības autostāvvietu lietošanu, turklāt turpmāk par autostāvvietu izmantošanu būs jāmaksā arī sestdienās.
No šodienas paaugstina maksu Rīgas pašvaldības autostāvietās
Maksas autostāvvietas lietotājiem par stāvvietas izmantošanu darba dienās no plkst.8 līdz 20 un sestdienās no plkst.9 līdz 17 ir jāmaksā atbilstoši attiecīgajā zonā noteiktajai stundas tarifa likmei. Par katru nākamo stāvēšanas stundu noteikta lielāka samaksa nekā par pirmo stundu.

Teritorijā, kuru ierobežo K.Valdemāra iela, Kalpaka bulvāris, Merķeļa, Marijas un 13.janvāra iela, par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu no šodienas ir jāmaksā 1,4 lati, bet par katru nākamo stundu - divi lati.

Teritorijā, kuru ierobežo Eksporta, Hanzas, Pulkveža Brieža, Dzirnavu, K.Valdemāra, Lāčplēša un Marijas iela, par pirmo stāvvietas lietošanas stundu jāmaksā viens lats, bet par katru nākamo stundu - 1,6 lati.

Teritorijā, kuru ierobežo Hanzas, Valdemāra, A.Briāna, Tallinas, A.Čaka, Matīsa, Valmieras, Satekles, Dzirnavu, Puškina, Krasta iela un 11.novembra krastmala, par pirmo stāvvietas lietošanas stundu noteikta 0,8 latu maksa, bet par katru nākamo stundu - 1,2 lati.

Pārējā Rīgas teritorijā par pirmo autostāvvietas izmantošanas stundu tagad jāmaksā 0,6 lati, par katru nākamo stundu - 0,8 lati.

Autostāvvietas nevar lietot par velti, izņemot gadījumus, kad šādas tiesības iedzīvotājiem noteiktas valsts normatīvajos aktos, piemēram, invalīdiem.

Autostāvvietu izmantošanai tagad var iegādāties speciālas iedzīvotāju kartes, kuras autostāvvietas pārvaldnieks par noteiktu samaksu izsniegs iedzīvotājiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir tajā ielas posmā, kurā izveidota autostāvvieta. Šajā adresē jābūt reģistrētam arī transportlīdzeklim.

Stāvvietas izmantošanas mēneša abonementa maksa ir 150 lati, bet iedzīvotāja kartes teritorijā, kuru ierobežo K.Valdemāra iela, Kalpaka bulvāris, Merķeļa, Marijas un 13.janvāra iela, izņemot 11.novembra krastmalu, maksā 50 latus mēnesī.

Teritorijā, kuru ierobežo Eksporta, Hanzas, Pulkveža Brieža, Dzirnavu, K.Valdemāra, Lāčplēša un Marijas iela, iedzīvotāju karte maksā 40 latus mēnesī.

Teritorijā, kuru ierobežo Hanzas, Valdemāra, A.Briāna, Tallinas, A.Čaka, Matīsa, Valmieras, Satekles, Dzirnavu, Puškina, Krasta iela un 11.novembra krastmala, iedzīvotāju kartes var iegādāties par 30 latiem mēnesī.

Pārējā Rīgas teritorijā iedzīvotāji kartes var iegādāties par 20 latiem mēnesī.

Iedzīvotāju karte autovadītājam būs jānovieto kreisajā pusē uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV