Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Cerot atrisināt noziegumus, policisti ved noziedznieku ārā no cietuma un cienā ar alkoholu

LETA, 06.06.2007. 22:40

Anglijā divi Mērsisaidas policijas detektīvi zaudējuši darbu par to, ka veduši kādu recidīvistu ārā no cietuma un cienājuši ar alkoholiskajiem dzērieniem, mēģinot atrisināt neatklātos noziegumus, trešdien informēja policija.

Ieslodzītais vests arī uz tikšanos ar savu draudzeni.

"Vest noziedznieku ciemos [pie draudzenes] uz mājām vai pirkt viņam alkoholu un vadāt viņu apkārt cerībā, ka viņš atzīsies neatklātos noziegumos, - šāda rīcība var tikt uzskatīta vienīgi par pamudinājumu," sacīja Ziemeļrietumu policijas sūdzību neatkarīgās komisijas loceklis Maiks Frenklins.

Bijuši arī pierādījumi un liecības, kas norādījuši, ka policijas detektīvi, kuri jau sen dienējuši policijā, "varētu būt instruējuši noziedznieku atzīties noziegumos, kurus, kā viņiem bija iemesls uzskatīt, viņš nav pastrādājis," viņš piebilda ziņojumā.

Vārdā nenosauktie policisti, kuru kopējais dienesta laiks policijā bijis 45 gadi, bijuši spiesti pamest darbu pēc tam, kad, izskatot disciplinārlietu, atklājies, ka viņi pārkāpuši vairākas procedūras.

Viņiem bijušas izvirzītas apsūdzības sešos gadījumos, kad starp 2004.gada jūliju un 2005.gada martu par automašīnu zādzībām notiesātais noziedznieks vests ārā no cietuma.

Viens detektīvs, kuram bijušas izvirzītas deviņas apsūdzības, atzinies trijās, un vēl četrās no tām tikusi pierādīta viņa vaina. Vēl divas apsūdzības nav tikušas pierādītas.

Otrajam policistam bijušas izvirzītas sešas apsūdzības. Vienā viņš atzinies, trijās viņa vaina tikusi pierādīta, taču divās nē.

Trešais policists ticis sodīts ar naudas sodu par to, ka pieļāvis neatļautu vizīti pie noziedznieka draudzenes un nav stājies ceļā abiem detektīviem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV