Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvieti Īrijā, iespējams, nodūruši lietuvieši

NRA, 07.06.2007. 13:11

Īrijas policija (garda) otrdien aizturēja vēl divus vīriešus saistībā ar Latvijas pilsoņa slepkavību.
Pēc Neatkarīgās rīcībā esošās informācijas, visi aizturētie ir Lietuvas pilsoņi, kas nozieguma brīdī veikuši bruņotu uzbrukumu netālu no nogalinātā Aleksandra Fiļušina dzīvesvietas. Viens no aizturētajiem vakar ap pusdienlaiku tika atbrīvots un apsūdzība slepkavībā pret viņu netika celta, ziņo īru interneta portāls The Irish News.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka nedēļas sākuma garda aizturēja divus it kā ar slepkavību saistītus cilvēkus. Vakar pēc 72 stundu nopratināšanas viens no četriem aizturētajiem tika atbrīvots. Pārējie trīs joprojām atrodas apcietinājumā. Īrijas Svordas pilsētas policijas iecirknī Neatkarīgo informēja, ka atbrīvotajam vīrietim piemērots liecinieka statuss, bet pārējie, iespējams, tiks atbrīvoti šodien, jo policijas rīcībā pagaidām neesot tiešu pierādījumu, kas ļautu kādam no aizturētajiem celt apsūdzību. Neatkarīgās rīcībā ir droša informācija, ka saistībā ar Latvijas pilsoņa slepkavību aizturētie vīrieši ir viesstrādnieki no Lietuvas, ar kuriem puisis bieži atpūties vienā bārā un kurus pazinis pēc izskata. Arī liktenīgajā naktī Aleksandrs Fiļušins bija devies atpūsties uz ierasto vietu, taču, pamanījis, ka bars bruņotu puišu ielencis kādu sievieti, puisis bez liekas domāšanas meties palīgos un iesaistījies kautiņā. Norāvis vienam uzbrucējam masku, Aleksandrs to pazina, tāpēc uzbrucēji metušies viņam virsū ar nazi. Puisis visus uzbrukumus atvairījis ar kāju spērieniem. Pat saņemot vairākus dūrienus labajā kājā, Aleksandrs turpinājis cīnīties pretī, un uzbrucēji metušies bēgt. Izglābtā sieviete šobrīd smagā stāvoklī atrodas slimnīcā. Sazinoties ar Īrijas Svordas pilsētas policijas iecirkni, šī informācija daļēji tika apstiprināta.

Netālu dzīvojošie tautieši pastāstīja, ka abi bērni reizēm bijuši pie Aleksandra Īrijā un vīrietis ar bērniem devies rotaļāties uz vietējo pils parku Svordā. Sazinoties ar Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentu, Neatkarīgās rīcībā esošā informācija par vīrieša identitāti netieši apstiprinājās. Tomēr ĀM rīcībā nebija informācijas, vai traģiskajā naktī vīrieša bērni bija Latvijā kopā ar Aleksandra sievu vai Īrijā. Ir zināms, ka uz Īriju devusies mirušā dzīvesbiedre, kas uzturas Latvijā. Par notikušo slepkavību ĀM no sīkākiem komentāriem joprojām atturas, jo šobrīd norisinās izmeklēšana un garda nav sniegusi sīkākus komentārus.

Neatkarīgā noskaidroja, ka Īrijā vīrieša paziņu loku lielākoties veidoja viesstrādnieki no Lietuvas. Arī liktenīgajā naktī Aleksandrs kopā ar savām Īrijā iegūtajām paziņām redzēts atpūšamies kādā Svordas krogā. Neatkarīgā jau rakstīja, ka īru lielākais laikraksts The Irish Time, ziņojot par latvieša slepkavību, norādīja, ka puisis pirms tam piedalījies svinībās, kur lietots alkohols. Pēc neoficiālas informācijas, Aleksandrs kopā ar vairākiem cilvēkiem rīkojis jautru pasēdēšanu pie sava nama Oklandas avēnijā un pēc tam nolēmis doties uz vietējo krogu papildināt alus rezerves.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV