Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Liepājā gatavojas vasaras saulgriežiem

easyget.lv, 07.06.2007. 21:25

Ar starptautisku saulgriežu tradīcijām veltītu festivālu, kas sāksies jau nākamajā nedēļas nogalē, zāļu tirgu, saulgriežu ielīgošanas koncertiem un tradīciju mācīšanos liepājnieki jau laikus iecerējuši gatavoties saulgriežiem.
Liepājā gatavojas vasaras saulgriežiem

Jau nākamās nedēļas nogalē - 15., 16. un 17.jūnijā Liepāju pieskandinās poļu, krievu, baltkrievu, zviedru, vācu, lietuviešu un latviešu saulgriežu dziesmas un dejas. Saulgriežu tradīcijām veltītajā festivālā ”Saule pina vainadziņu”, kas vienkopus pulcēs ap 300 lielus un mazus dziedātājus un dejotājus, skanēs vairāki brīvdabas koncerti.

Sestdien, 16.jūnijā no 11.00 -12.00 pie tirdzniecības centra “Kurzeme”, Lielā ielā 13 un tirdzniecības centrā “Ostmala”, K.Zāles laukumā 8 uzstāsies festivāla dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Vācijas.

Savukārt no 12.00-13.00 Liepājas muzeja dārzā, Kūrmājas prospektā 16/18 un Tirgoņu ielas galā, laukumā pie “Hansabankas” uzstāsies Liepājas baltkrievu un ukraiņu biedrību ansambļi, kā arī viesi no Lietuvas.

16. jūnija pēcpusdienā pulksten 16.00 Sv. Pāvila baptistu baznīcā, Kuršu ielā 19 dzirdēsim Latvijas un Zviedrijas koru koncertu, savukārt festivāla lielkoncerts sāksies pulksten 18.00 koncertdārzā „Pūt, vējiņi!”,Peldu ielā 57. Koncerta laikā turpat būs iespējams iegādāties latviešu amatnieku darinājumus un aplūkot Liepājas nacionālo biedrību daiļamatniecības izstrādājumu izstādi.

Svētdien, 17.jūnijā pulksten 13.00 koncertdārzā „Pūt, vējiņi!” notiks festivāla koncerts bērniem, kurā piedalīsies mazie dziedātāji un dejotāji no Latvijas un Baltkrievijas.

Trešdien, 20. jūnijā saulgriežu tuvošanos varēs sajust gan Liepājas teātrī, gan tirdzniecības centrā „Ostmala”. Pulksten 15.00 tirdzniecības centrā „Ostmala”, K.Zāles laukumā 8 rībēs mazo liepājnieku soļi , bet 15.30 mazie līgotāji kopā ar Jāņa māti un Mušu Cintiju mācīsies svinēt vasaras saulgriežus. Turpat Liepājas 48. arodvidusskolas pavāru komanda piedāvās degustēt savdabīgus ēdienus Līgo vakara galdam, bet pulksten 18.30 tirdzniecības centrā sāksies saulgriežu ielīgošanas koncerts, kurā uzstāsies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra kolektīvi. No 20. - 22. jūnijam tirdzniecības centrā darbosies ziedu dizaina studijas „Liepzars” Jānu zāļu izstāde – tirdziņš.

Atgriežoties pie agrāku laiku tradīcijām, arī Liepājas teātris 20. jūnijā pulksten 19.00 sezonu noslēgs ar R.Blaumaņa izrādi „Skroderdienas Silmačos”.

Ceturtdien, 21.jūnijā pulksten 12.00 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18 muzicēs folkloras kopa „Vēlava” un Otaņķu etnogrāfiskais ansamblis, kas atsaucoties Ilgas Reiznieces aicinājumam, muzeja dārzā sanākušajiem Jāņubērniem palīdzēs apgūt saulgriežu tradīcijas – vainagu pīšanu, tautasdziesmu dziedāšanu, rotaļās iešanu u.c.

Pulksten 13.00 Mākslinieciskās jaunrades centrā “Vaduguns”, Kungu ielā 7 notiks vokālā ansambļa ”Gaismiņa” un ģitāristu ansambļa koncerts „Ielīgosim Liepāju!”. Līdz jūnija beigām tur pat apskatāma saulgriežiem veltīta lietišķās un vizuālās mākslas pulciņu dalībnieku darbu izstāde “Ceļā uz Līgo svētkiem”.

Ceturtdienas pievakarē pulksten 19.00 Liepājas folkloras centrā „Namīns” , Bāriņu ielā 32, notiks skanīga saulgriežu ielīgošana, jo vienkopus pulcēsies labākās Liepājas puses folkloras kopas - „Atštaukas”, „Vēlava”, „Baļķi, un „Saknes”, kā arī Liepājas tautas mākslas centra deju kolektīvs „Krustiņi”.

Bet, kad satumsīs, pulksten 21.45 koncertestrādē „Pūt, vējiņi”, Peldu ielā 57 sāksies vasaras kino vakars. Jāņu vakara noskaņās varēs kavēties, skatoties mākslas filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā“ (1981. gads) un „Mans draugs nenopietns cilvēks“ (1975.) , kā arī animācijas filmu „Spēlēju dancoju“.

21., 22. un 23. jūnijā no pulksten 10.00 – 17.00 arī pilsētas pašā centrā, pie tirdzniecības centra „Kurzeme”, Lielā ielā 13 būs atvērts Jāņu zāļu un amatnieku tirdziņš. Bet 22.jūnijā pulksten 12.00 pie tirdzniecības centra „Kurzeme” būs dažādu svētku gardumu degustācija un lustīga sadziedāšanās.

Līgo nakti liepājniekiem būs iespēja pavadīt vidzemnieku sabiedrībā. 23. jūnijā pulksten 20.00 koncertestrādē „Pūt vējiņi” uz koncertu aicina Valmieras Drāmas teātra dziedošo aktieru grupa „Žerāri”. Bet zaļumballē pēc koncerta līdz pat rīta gaismai spēles „Fortūnas džentlmeņi” no Cēsīm un DJ-ānis Čiekurs. Būs gan svētku ugunskurs, gan alus, gan siers un meijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV