Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Zatleram ārvalstu pārstāvji sūta apsveikumus ar ievēlēšanu amatā

LETA, 08.06.2007. 17:30

Jaunievēlētais Valsts prezidents Valdis Zatlers pagaidām saņēmis desmit apsveikumus saistībā ar ievēlēšanu amatā, liecina Ārlietu ministrijas rīcībā esošie apsveikumi.
Valstu pārstāvji sveic Zatleru ar ievēlēšanu amatā un novēl panākumus darbā, kā arī pauž cerību uz tālāku sadarbību, informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Apsveikumi saņemti no Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Tunisijas, Slovākijas, Itālijas un Francijas prezidentiem. Apsveikumus nosūtījuši arī Uzbekistānas vēstnieks Latvijā Kobilžons Nazarovs, Francijas vēstnieks Latvijā Andrē Žans Liburels un Maltas Ordeņa lielmestrs Fra' Endrjū Bertijs.

Apsveikumu Zatleram nosūtījis arī Pareizticīgās baznīcas Maskavas un visas Krievijas patriarhs Aleksijs II.

Kā ziņots, pašreizējās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas pilnvaras beigsies naktī no 7.jūlija uz 8.jūliju. Zatlers prezidenta zvērestu, visticamāk, varētu nodot pirmdien - 9.jūlijā.

Zatlers būs trešais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un septītais kopš Latvijas valsts dibināšanas. Zatleram pēc stāšanās amatā pienāksies arī valsts augstākais apbalvojums
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV