Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

ASV vēstniece: Zatleram būs jādara ārkārtīgi daudz, lai Latvija nezaudētu iegūtās pozīcijas

LETA, 11.06.2007. 11:20

Jaunievēlētajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram būs jādara ārkārtīgi daudz, lai Latvija nezaudētu Vairas Vīķes-Freibergas prezidentūras laikā iegūtās pozīcijas, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" norāda ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija.
ASV vēstniece: Zatleram būs jādara ārkārtīgi daudz, lai Latvija nezaudētu iegūtās pozīcijas
Kopumā Zatlera ievēlēšanu viņa vērtē piesardzīgi, atturoties komentēt masu medijos izskanējušās šaubas par viņa reputāciju.

"Es pagaidām vēl neesmu tikusies ar Latvijas jauno prezidentu. Taču varu vien piebilst, ka Latvijā ir demokrātija un par Valsts prezidentu ir ievēlēts Valdis Zatlers. Lai gan vēl nav noteikts tikšanās laiks, es gaidu tikšanos ar viņu, kad mēs arī varētu izrunāt daudzus aktuālus jautājumus. Viņam vēlu visu to labāko," norāda vēstniece.

Viņa uzsver, ka līdzšinējā prezidente Vīķe-Freiberga ir strādājusi ļoti sekmīgi. "Viņa ir sagatavojusi nākamajam prezidentam labu augsni darbam, tāpēc Zatleram būs jādara ārkārtīgi daudz, lai Latvija nezaudētu iegūtās pozīcijas," skaidro Beilija.

ASV vēstniece nevēlas komentēt Zatlera atzīto pateicību pieņemšanu no pacientiem. "Es to nevēlos komentēt. Godīgi sakot, esmu maz informēta par šo jautājumu, taču zinu, ka jaunais prezidents apzinās savu atbildību pret latviešu tautu. Baltijas valstu prezidentiem pašlaik starptautiskajā arēnā ir diezgan liela ietekme," uzsver Beilija, atgādinot, ka 18 mēnešu laikā ASV prezidents Džordžs Bušs Latvijā ir viesojies divas reizes.

Ar Zatleru ASV vēstniece vēloties turpināt sadarbību tādos jautājumos kā procesu caurskatāmība, ētika un tiesiskums.

Kā ziņots, pašreizējās Valsts prezidentes Vīķes-Freibergas pilnvaras beigsies naktī no 7.jūlija uz 8.jūliju. Zatlers prezidenta zvērestu, visticamāk, varētu nodot pirmdien - 9.jūlijā.

Zatlers būs trešais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un septītais kopš Latvijas valsts dibināšanas. Zatleram pēc stāšanās amatā pienāksies arī valsts augstākais apbalvojums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV