Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"SSC Ultimate Aero TT" cenšas uzstādīt jaunu rekordu

atverts.lv, 11.06.2007. 22:45

Amerikāņu kompānijas "Shelby Super Cars" inženieru gatavotais un auklētais "SSC Ultimate Aero TT" (attēlā) tomēr nav spējis pārspēt "Bugatti Veyron" uzstādīto ātruma rekordu sērijveida automobiļiem.
"SSC Ultimate Aero TT" cenšas uzstādīt jaunu rekordu
"SSC Ultimate Aero TT" ir pilnasinīgs amerikāņu superauto ar 1183 zirgspēku spēcīgu 6,2 litru twin turbo dzinēju, tomēr tam slēgtā trases posmā izdevies attīstīt ātrumu, kas krietni atpaliek no gaidītā.

Rekorda mēģinājums tika veikts uz slēgtas maģistrāles Nevadas štatā, tomēr, tā kā laika apstākļi šajā apvidū bija nelabvēlīgi, maksimālā ātruma attīstīšanai piemērots bijis tikai 3,2 kilometrus garš ceļa posms.

Uz tā pieredzējušajam autosportistam Rikam Dorijam pirmajā piegājienā izdevās attīstīt 355 km/h ātrumu, bet otrajā - tikai 370 km/h. Tātad nepieciešami vēl 37 km/h, lai vismaz atkārtotu "Veyron" rekordu, kas tika uzstādīts pagājušajā gadā.

Lai arī skaļi reklamētais mēģinājums nav izdevies, "Shelby Super Cars" vadītājs Džerods Šelbijs ir pārliecināts par panākumiem nākamajā reizē. Arī Dorija ir pārliecināts, ka "SSC Ultimate Aero" ir ātrākais sērijveida auto pasaulē, jo pēc viņa teiktā, braucot ar 370 km/h, akseleratora pedālis bijis nospiests tikai līdz pusei.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV