Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pētījums: Latvijas iedzīvotāji vēlas, lai Eiropā tiktu regmigrācija un prioritāte būtu ģimene

LETA, 12.06.2007. 12:30 | komentāri (1)

Latvijas iedzīvotāji vēlas dzīvot Eiropā, kurā prioritāte ir ģimene, kurā tiek regulēta imigrantu un emigrantu plūsma un kurā cilvēki dzīvo saskaņā ar dabu un vidi, secināts Eiropas pilsoņu debatēs Latvijā.
Sabiedriskās politikas centra ''Providus" Eiropas politikas pētniece Dace Akule informēja, ka Eiropas pilsoņu debates pirmo reizi vēsturē deva iespēju visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iedzīvotājiem apspriest Eiropas nākotni bez ģeogrāfiskiem un valodas ierobežojumiem.

Debašu dalībnieki tika izvēlēti pēc nejaušās izlases principiem, ņemot vērā attiecīgās valsts iedzīvotāju daudzveidību. Viņi izstrādāja kopīgu viedokli un ieteikumus politiķiem, kas pieņem lēmumus. Debašu rezultātus izmantos Eiropas un dalībvalstu institūcijas, gatavojoties pieņemt lēmumus par Eiropas attīstības nākamo posmu.

Enerģētikas un vides jomā debašu dalībnieki vienojušies par vīziju, lai 2020.gadā Eiropā cilvēki dzīvotu saskaņā ar dabu un vidi, lietotu ekoloģiski tīru pārtiku, iegūtu enerģiju, izmantojot ekonomiski pamatotus atjaunojamos enerģijas avotus, realizētu videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu un veicinātu iedzīvotāju izpratni par šīs jomas nozīmīgumu.

Ģimenes un sociālās aizsardzības jomā izveidota vīzija par Eiropu, kurā ģimene būtu prioritāte, būtu nodrošināti bērnu attīstībai labvēlīgi apstākļi ar sakārtotu izglītības sistēmu, kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi ikvienam ar efektīvi funkcionējošu atbalsta sistēmu maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, pilnu nodarbinātību un atalgojumu dzīves dārdzībai atbilstošā līmenī.

ES globālās lomas un imigrācijas jomā dalībnieki izveidojuši vīziju par Eiropu, kur tiktu regulēta imigrantu un emigrantu plūsma, saglabājot nacionālās un cienot citu tautu vērtības, kā arī garantētu vienotu labklājības līmeni un drošību, vienlaikus ievērojot draudzīgas attiecības ar citām valstīm.

Šie jautājumi aktualizēti, jo palikusi nedēļa pirms ES līderu konferences 21.jūnijā un 22.jūnijā, kad ES dalībvalstu vadība grasās pieņemt lēmumus par Eiropas nākotnes virzību, konkrēti - par Eiropas konstitucionālā līguma nākotni.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV