Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Atkal apšaudīti Latvijas karavīri Irākā

LETA, 12.06.2007. 17:15

Pagājušajā naktī ar raķetēm tika apšaudīta militārā bāze Irākas pilsētā Divānijā, kurā uzturas Latvijas kontingenta karavīri.
Atkal apšaudīti Latvijas karavīri Irākā
Latvijas karavīri incidentā nav cietuši.

Latvijas karavīri ar mīnmetēja lādiņiem tika apšaudīti arī 9.jūnija vakarā. Arī tad cietušo Latvijas karavīru vidū nebija.

Maijā Latvijas karavīri apšaudīti divas reizes - 6. un 13.maijā, arī šajās apšaudēs cietušo nav. Savukārt aprīlī Latvijas karavīri apšaudīti deviņas reizes, bet martā - 11 reizes.

Dienesta pienākumus Irākā pilda 126 karavīri, lielākā daļa no viņiem atrodas Divānijā. Jau šomēnes Latvijas kontingenta lielākā daļa karavīru atgriezīsies mājās, Irākā paliks viens daži karavīri.

Tika jau ziņots, ka Latvijas kontingenta karavīri pirms atgriešanās no starptautiskās operācijas Irākā izies rehabilitācijas kursu Kuveitā.

Jūnijā 121 Latvijas karavīrs no Irākas dosies uz Kuveitu, lai NBS psihologu dienesta uzraudzībā sāktu rehabilitācijas kursu, ko turpinās arī Latvijā.

Irākā uz kādu laiku paliks vēl četri Latvijas kontingenta karavīri, kuri kārtos jautājumus par kontingenta materiāltehnisko līdzekļu transportēšanu uz Latviju.

Karavīru rotācija bija plānota tikai jūlija sākumā, taču tika nolemts karavīrus no šīs operācijas atsaukt ātrāk. Jūnija beigās uz Irāku dosies vairs tikai trīs karavīri, kuri nomainīs tur esošos četrus štāba virsniekus Bagdādē un Divānijā.

Pēc Stafecka teiktā, tālākā Latvijas karavīru dalība - skaits, uzdevumi, pakļautība - Irākā vēl tiek apspriesta. Viņš piebilda, ka patlaban nav tādu plānu, ka Latvijas karavīri vispār vairs neatradīsies Irākā.

Bruņoto spēku pārstāvis arī informēja, ka pēc kārtējās rotācijas, kas notiks jūnijā, Latvijas kontingenta karavīru skaits Afganistānā no pašreiz tur dienošajiem 35 karavīriem tiks palielināts līdz 72, turp nosūtot jaunu kontingenta vienību, kas nodarbosies ar apsardzi, kravu konvojēšanu un amatpersonu eskortēšanu.

Savukārt jūlijā kontingenta karavīru skaits Afganistānā tiks palielināts jau līdz 95 karavīriem, jo tiks nosūtīti vēl papildu štāba virsnieki un instruktori, kā arī otra militāro novērotāju vienība.

Plāni par Latvijas karavīru dalību - skaits, uzdevumi - NATO vadīto spēku sastāvā 2008.gadā vēl tiek apspriesti gan Latvijā, gan ar Norvēģiju, kuras spēku sastāvā darbojas Latvijas karavīri, gan ar NATO.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV