Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Džordžs Maikls vēlas iegādāties 50 miljonus vērtu dimanta galvaskausu

LETA, 12.06.2007. 17:30 | komentāri (1)

Britu popzvaigzne Džordžs Maikls apsver iespēju piedāvāt 50 miljonus sterliņu mārciņu (51,9 miljonus latu) par skandalozā mākslinieka Demiena Hērsta jaunāko darbu - dimantiem pārklātu cilvēka galvaskausa atlējumu, vēsta "Dotmusic".
Džordžs Maikls vēlas iegādāties 50 miljonus vērtu dimanta galvaskausu
Dziedātājam un viņa partnerim Kenijam Gosam pagājušonedēļ sarīkota Hērsta darba privāta apskate.

Darbs, kas nosaukts "For The Love Of God" ("Par Dieva mīlestību"), ir platīnā izliets 18.gadsimta cilvēka galvaskauss, kas izrotāts ar 8601 dimantu, kas, pēc piegādātāju vārdiem, visi ir ētiski atlasīti (nav "asiņainie dimanti"). Tas ir šobrīd pasaulē dārgākais mūsdienu mākslas darbs.

"Maikls un Kenijs pieņēma piedāvājumu privāti apskatīt dimantiem klāto galvaskausu. Viņi uz to skatījās kā uz iespējamo savas kolekcijas papildinājumu," sacīja pāra pārstāvis.

Bijušais dueta "Wham!" dalībnieks Maikls, kurš sestdien kļuva par pirmo mūziķi, kas uzstājās atjaunotajā "Wembley" stadionā, ir Hērsta darbu fans un kolekcionārs. Viņam un Gosam jau pieder darbs "Saint Sebastian Exquisite Pain" ("Svētais Sebastians, skaudrās sāpes"), kas ir pie tērauda staba piesiets melna teļa ķermenis, kurā sadurts desmitiem bultu.

Pēc viņu pārstāvja vārdiem, pāra mākslas darbu kolekcijas vērtība šobrīd tiek lēsta ap 100 miljoniem sterliņu mārciņu (103,8 miljoniem latu).

Jūnija beigās viņi atklās bezpeļņas organizāciju Gosa-Maikla Fondu, kuras uzdevums būs atbalstīt un iedvesmot jaunus māksliniekus.

Maikls gan nav pirmais, kas vērsies pie Londonas "White Cube Mason's Yard" galerijas ar piedāvājumu nopirkt Hērsta jauno mākslas darbu.

Mākslinieks 18.gadsimta galvaskausu iegādājies kādā veikalā Londonas ziemeļos. Dimantu vērtība ir 12 miljoni sterliņu mārciņu (12,5 miljoni latu), un tie sver 1106,18 karātus (221,236 gramus).

"Es ceru, ka tas liks cilvēkiem, kuri uz to skatās, justies labi, ka tas ir pacilājošs, ka tas liek aizrauties elpai," tā par savu darbu izteicies pats mākslinieks.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV