Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Nākamgad palielinās īres maksu Rīgas pašvaldības dzīvojamās mājās

LETA, 13.06.2007. 08:30

Rīgas domes deputāti vakar nolēma palielināt īres maksu pašvaldības dzīvojamās mājās. Pieņemtajā lēmumā no 2008.gada 1.februāra paredzēts palielināt īres maksu līdz 35 santīmiem par kvadrātmetru mēnesī, bet no 1.augusta - līdz 45 santīmiem par kvadrātmetru.
Nākamgad palielinās īres maksu Rīgas pašvaldības dzīvojamās mājās
Dzīvojamās telpās ar mazāku iekārtojumu, istabu plānojuma dzīvojamās telpās ar kopējā lietošanā esošām palīgtelpām, dažādu sociālo grupu kopdzīvojamās mājās, kā arī kopējos dzīvokļos dzīvojamo telpu īres maksu par dzīvojamās telpas kopējās platības kvadrātmetru mēnesī no 1.februāra paredzēts noteikt 32 santīmu apjomā, bet no 1.augusta - 42 santīmu apjomā.

Pašlaik īres maksa par kvadrātmetru pašvaldības dzīvojamās mājās ir 14,8 santīmi. Desmit gadu laikā, kas pagājuši no īres maksas noteikšanas šādā līmenī, izveidojusies situācija, ka īres maksa nesedz dzīvojamo māju tehnisko uzturēšanu, mājas un tai funkcionāli nepieciešamās teritorijas sanitāro kopšanu, dzīvojamās mājas amortizācijas atskaitījumus ēkas atjaunošanai un citus dzīvojamo māju uzturēšanas izdevumus.

"Nemainīsies nekas, būs tikai jāmaksā vairāk. Viss aizies administrācijas izmaksās," domes sēdē sacīja deputāts Olafs Pulks (JL).

Deputāts Ivars Gaters uzsvēra, ka "dzīvokļu īrnieki var izveidot savu sabiedrību un noteikt, kādu īres maksu vēlas".

Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju remontam nepieciešami aptuveni 109 miljoni latu, liecina Komunālā departamenta informācija.

Jau ziņots, ka Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja bija akceptējusi lēmumprojektu, kas paredzēja palielināt īres maksu reizē ar apsaimniekošanas maksu. Tagad lēmumprojekts sadalīts divās daļās, jo bija daudz iebildumu, pastāstīja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa.

Par īres maksas palielināšanu īrnieks jābrīdina sešus mēnešus iepriekš, uzsvēra pašvaldības pārstāve.

Jautājums par apsaimniekošanas maksas palielināšanu tikšot skatīts nedaudz vēlāk, norādīja Āboliņa.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV