Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kalvītis: "Lattelecom" privatizācijā iegūtos līdzekļus varētu ieguldīt stabilizācijas fondā

LETA, 13.06.2007. 11:15

Telekomunikāciju operatora SIA "Lattelecom" privatizācijas gaitā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti valdības izveidotā stabilizācijas fondā, lai šos līdzekļus uzkrātu, šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" informēja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).
Kalvītis: "Lattelecom" privatizācijā iegūtos līdzekļus varētu ieguldīt stabilizācijas fondā
Kalvītis vērtēja, ka Latvijas valdības rokās nonāks apmēram divas trešdaļas no privatizācijas gaitā iegūtajiem līdzekļiem, bet pārējā nauda tiks starptautiskai kompānijai.

Ministru kabinets 12.jūnijā konceptuāli izšķīrās par "Lattelecom" privatizācijas modeli, kas paredz, ka uzņēmuma kapitāldaļas atpērk kompānijas vadība un darbinieki.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, tagad trīs mēnešu laikā tiks risināti tehniski jautājumi, kā darījums notiks, un pēc trim mēnešiem valdībai būs jāpieņem galīgais lēmums par "Lattelecom" pārdošanu šādā ceļā. "Patlaban ir pausta vēlme, bet nav parādīts, kā šis darījums notiks," sacīja Kalvītis.

Viņaprāt, "Lattelecom" var izveidoties par nacionālu kompāniju, kas varēs iziet starptautiskos tirgos.

Premjers atzīmēja, ka "Lattelecom" privatizācija būs lielākais darījums Latvijas jauno laiku vēsturē.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 12.jūnijā konceptuāli izšķīrās par "Lattelecom" privatizācijas modeli, kas paredz, ka uzņēmuma kapitāldaļas atpērk kompānijas vadība un darbinieki. Uzņēmuma vadība un darbinieki par "Lattelecom" gatavi maksāt 290 miljonus latu.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) prognozē, ka valsts ienākumus no "Lattelecom" un mobilo telekomunikāciju operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) kapitāla daļu pārdošanas varētu saņemt jau šogad. Kopējie valsts ienākumi varētu sasniegt 420 miljonus latu, kas būtu lielākā summa, kas saņemta privatizācijā.

Ministru kabinets minēto "Lattelecom" privatizācijas modeli izvēlējies, lai veicinātu konkurenci telekomunikāciju tirgū.

Līdz galīgā lēmuma pieņemšanai valdība gaidīs precīzāku informāciju par uzņēmuma vadības plānotajiem darījuma finansējuma avotiem. Valdība sagaida sīku, detalizētu informāciju par finanšu avotiem, maksājuma grafiku un citiem iespējamā darījuma aspektiem.

Latvijas valstij pieder 51% "Lattelecom" kapitāldaļu, bet Skandināvijas koncerna "TeliaSonera" īpašumā ir 49% uzņēmuma. Valstij pieder 28% mobilo telekomunikāciju operatora LMT kapitāla daļu, "TeliaSonera" - 49% daļu, bet "Lattelecom" - 23% daļu.

Jau ziņots, ka "Lattelecom" grupa 2006.gadā nopelnīja 39 miljonus latu, kas ir par 12,6% jeb 4,3 miljoniem latu vairāk nekā 2005.gadā. Ieņēmumi bija 143,7 miljoni latu, kas par 10,3 miljoniem latu jeb 7,7% pārsniedza 2005.gada rezultātu.

"Lattelecom" grupā ietilpst SIA "Lattelecom", SIA "Citrus Solutions", SIA "Lattelecom Technology", SIA "Baltijas Datoru akadēmija", SIA "LSS" un SIA "Lattelecom BPO".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV