Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Analītiķis: Par Baltijas ekonomiku pārkaršanu un valūtu devalvāciju runā spekulanti

LETA, 13.06.2007. 11:45

Iespējams, ka runāt par Baltijas valstu ekonomikas pārkaršanu un valūtu devalvāciju ir ieinteresēti valūtas spekulanti, uzskata "SEB Vilniaus bankas" prezidenta padomnieks Gitans Nauseda.
Analītiķis: Par Baltijas ekonomiku pārkaršanu un valūtu devalvāciju runā spekulanti
"Jautājums par ekonomikas pārkaršanu starptautiskajā presē tiek saasināts. Gribot negribot rodas iespaids, ka kāds ir ļoti ieinteresēts nemitīgās runās par Latvijas, Lietuvas un nedaudz mazākā mērā arī Igaunijas nedienām un mūsu valstu valūtu devalvāciju," izteicies analītiķis.

Pēc Nausedas teiktā, tas, ka beidzamajā laikā ik nedēļu medijos parādās informācija par Baltijas valstu ekonomikas pārkaršanu un iespējamo valūtu devalvāciju, signalizē, ka ne vien tiek veidots šo valstu valūtu piedāvājums, bet jau veikti arī aizņēmumi šajās valūtās.

"Tas nav nekāds atklāts noziegums, bet vienkārša vēlēšanās nopelnīt visvieglākajā veidā. Likumi to neaizliedz, bet jārunā par to cilvēku atbildību, kuri uzņemas šūpot finanšu laivu, un runa ir par pietiekami mazām valstīm, kuru laivu nav grūti sašūpot," viņš piebildis.

Kā uzskata Nauseda, faktiski nav pamata apgalvot, ka Lietuva nonākusi uz finansiālas krīzes sliekšņa, gluži otrādi - iespējamās ekonomikas pārkaršanas draudi valstī pat "par solīti attālinājušies", raksta izdevums "Verso žinios".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV